TV der bevæger dig

Skoleelever skal til VM i fodbold

Der venter pigerne på Sportsefterskolen SINE en oplevelse for livet. De har nemlig kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i skolefodbold i Guatemala den 12. til 20. april 2015.

00:38

Sportsefterskolen SINEs piger træner intensivt for at blive klar til VM i Skolefodbold. Foto: Sportsefterskolen SINE

1 af 2

Fodboldpigerne er lige nu i gang med træningen til det forestående VM, og det går intensivt for sig. Pigerne har mindst fem træningspas af 90 minutter om ugen og hertil kommer styrketræning, teknisk og fysisk træning.

- Det er en ære, at vi skal repræsentere Danmark ved VM. Det er helt vildt og betyder meget for mig, lyde det fra Vibe Kielberg Langkilde, der er elev og fodboldpige på SINE.

Pigerne fra SINE har været suveræne i denne sæson. De ligger nu nr. 1 i Skoleligaen, der er en turnering for idrætsskoler, og pigerne har vundet Dansk Skoleidræts ISF-CUP, som er en landsdækkende fodboldturnering for grundskoler, efterskoler, 10.-kasser, STX, HHX, STX og de tekniske skoler. Vinderen repræsenterer Danmark ved VM i Skolefodbold, og SINEs fodboldpiger kan derfor snart sætte sig i flyveren på vej til slutrunden i Guatemala.

- Jeg er så stolt over at skulle til VM. Jeg kender ikke vores modstandere og deres kompetencer, men jeg håber, vi ender i top 5, siger Dorian Tax, der spiller central midtbane for SINE og kommer fra Agerskov.

Se med kl. 15 i Naboer

Du kan møde fodboldpigerne Dorian Tax og Vibe Kielberg Langkilde og høre mere om VM, når Naboer besøger Sportsefterskolen SINE kl. 15 og 19.55 på TV SYD+.