Sønderjysk lokalopgør om livsvigtige points og prestige

Søndag aften bliver der tryk på kedlerne i Tønderhal 2, når Sønderjyske besøger TM Tønder i lokalopgøret i herrernes håndboldliga. Ingen af holdene kan tåle at tabe i bundstriden - og slet ingen vil tabe ansigt.

Begge hold har hårdt brug for point i kampen, og der bliver helt sikkert fight til stregen. Der er megen lokal prestige på spil for de to holds spillere og bagland. 

Sønderjyskes og TM Tønders nyere historie er også fortællingen om rivalisering mellem øst og vest i Sønderjylland efter et fejlslagent forsøg på at etablere et fælles storhold i Tønder under Sønderjyske-familien.

Begge klubber frister aktuelt en placering i bunden af ligaen. TM Tønder er allersidst med kun et enkelt point, mens Sønderjyske har fem points.

TM Tønder fik optimismen tilbage efter syv nederlag på stribe, da holdet for et par uger siden spillede uafgjort mod KIF Kolding København. Et resultat som ifølge træner Torben Sørensen har løftet troen på tingene gevaldigt:

 - Vi glæder os helt vildt til kampen. Vi skal møde storebror i Sønderjylland, men det er nu en gang sådan, at lillebror altid gerne vil drille storebror.  Selvom de formentligt har et par dygtige spillere skadet, så har de stadigvæk en utrolig stærk trup, hvor der er dygtige ligaprofiler på holdet.  Vi er underdogs og skal arbejde ekstremt hårdt gennem alle 60 minutter. Vi har ikke råd til udfald, og så skal vi vinde som hold, siger Torben Sørensen inden kampen.

Sønderjyske har også hårdt brug for point for at klatre lidt op i tabellen. Senest blev det til et klart nederlag ude mod GOG. Sønderjyske har lige nu mange skadede stamspillere.

– På skadesfronten er vi stadig uden Mattias Thynell og Simon Kristiansen, der begge formodes at være ude i længere tid. Thorsten Fries er vi stort set sikre på, spiller mod Tønder. Vi er også sikre på, at vores nye bagspiller Kasper Olsen får debut, men selvfølgelig går der noget tid, inden han er spillet ind på holdet, siger Sønderjyskes cheftræner Kasper Christensen. 

Kampen følges på TV 2 SPORT og i TV SYD klokken 19.30.