Sønderjysk mejeri skal lave 91 millioner kilo mozzarella

Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for 600 millioner og fordoble produktionen.

Hele verden elsker pizza'er. Og der bliver solgt flere og flere af dem. Og på en rigtig pizza er der mozzarella ost.

Mozzarella

  • Mozzarella er en type af italiensk friskost.
  • Osten har den særlige egenskab, at den kan strække sig, og den bruges især på pizza'er.
  • Branderup Mejeri skal fremover bruge 860 millioner liter mælk årligt, for at lave 91 millioner kilo mozzarella.

- Vi sender lastbiler afsted med mozzarella til England, Frankrig og Spanien. Selv Japen og Korea bruger vores mozzarella, fortæller produktions- og teknologiudviklingschef hos Branderup mejeri, Poul Erik Henriksen. 

Den stigende efterspørgsel betyder, at produktionen på 110 ton ost i døgnet slet ikke er nok.

- Vi har solgt alt vores ost, før vi når at lave det, siger Poul Erik Henriksen.

Mere ost betyder flere kollegaer

I begyndelsen af det nye år begynder udvidelsen på Branderup Mejeri. En udvidelse til knap 600 millioner kroner.

Fremover skal der laves 260 ton ost i døgnet. Mere end en fordobling af den nuværende produktion. Det betyder også, at der skal ansættes 25 nye medarbejdere.

- Det er både mejerister, vedligeholdelsesfolk, ekspeditionsfolk og lidt af hvert, som vi skal bruge. Vi glæder os til at byde dem velkommen, fortæller produktionschefen. 

Alt i alt skal mejeriet producere 91 millioner kilo ost årligt.