Sønderjyske børn skal råbe deres forældre op

De syd- og sønderjyske kommuner og politiet gentager i år kampagnen ”Kør Sikkert”, der er et opråb til bilisterne om at tænke sig om bag rattet.

Gennem hele juni kører kampagnen: Kør sikkert. Den skal få forældre til at tænke sig om, når de sidder bag rattet i bilen. På plakater og i små film opfordrer børn deres forældre til at være opmærksomme i trafikken.

quote

Vi ser desværre dagligt rigtig mange, der er uopmærksomme i trafikken - og en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at uopmærksomhed spiller ind i hver tredje dødsulykke.

Knud Reinholdt, leder, Færdselsafdelingen, Syd- og Sønderjyllands Politi

Hvis der bliver sms’et, talt i telefon, kigget på gps, snakket med børnene på bagsædet eller spist frokost samtidig med, at der køres bil, er opmærksomheden ikke der, hvor den skal være. Det ved børnene, som fra bagsædet ser alt, hvad vi voksne gør og ikke gør.

- Vi ser desværre dagligt rigtig mange, der er uopmærksomme i trafikken - og en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at uopmærksomhed spiller ind i hver tredje dødsulykke, siger leder af Færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, i en pressemeddelelse.

Det er børn fra sidste års 0. klasse på Tønder Grundskole, som igen i år er de små stjerner i filmene. Og de lægger ikke fingre imellem, når de fortæller om alt det, der også sker i en bil.

Du kan læse mere om kampagnen – og se børnenes videoer fra sidste år – på Kør sikkerts Facebookside. Ved skoler og børnehaver vil bilister kunne møde plakater med børnene. Filmene vil desuden blive vist i flere biografer og lægehuse i Syd- og Sønderjylland.