Sorggruppe hjalp Jette og Jens efter tabet af deres datter

På kun fire år er antallet af Folkekirkens sorggrupper fordoblet fra 80 til cirka 160.

Jette og Jens oplevede i 2014 deres livs mareridt, da deres datter Sarah blev dræbt i en trafikulykke.

- Nogen dage kan man snakke uden at græde, andre dage kan man ikke, siger Jette Grønbæk.

Hun og hendes mand gik i et års tid i en sorggruppe, der var arrangeret af deres lokale præst. I sorggruppen mødte forældrene flere andre par, der stod i en lignende situation, og det er netop meningen med sorggruppen. Man hjælper hinanden.

- Nogle dage kan det være svært bare at starte en vask eller tømme den. Man føler, man er mærkelig, men så finder man ud af, at andre har det på samme måde. Det hjælper en helt vildt meget, siger Jette Grønbæk.

quote

Nogle dage kan det være svært bare at starte en vask eller tømme den. Man føler, man er mærkelig, men så finder man ud af, at andre har det på samme måde.

Jette Grønbæk.

De seneste år er der kommet flere og flere sorggrupper hos folkekirken. De har på fire år oplevet en fordobling af sorggrupper, så der nu er cirka 160.

- Man har simpelthen set værdien af at mødes og tale sammen med nogen, der forstår de ting, man går og tumler med, siger Marianne Holm Zeuthen, sognepræst i Toftlund.

Den sorggruppe, som Jette og Jens har deltaget i, var ledet af deres lokale præst. Egentlig er ingen af dem specielt troende, men det behøver man heller ikke at være for at komme i en af folkekirkens sorggrupper

- Vi spørger ikke, om folk er troende, alle er velkomne, siger Marianne Holm Zeuthen.

For både Jette og Jens har sorggruppen haft stor betydning for dem og hjulpet dem med at komme videre.

- Det har været godt og dejligt, siger de begge.

Du kan læse mere om sorggrupper i folkekirken her.