TV der bevæger dig

Stadig lukket efter hærværk med smørsyre

Nu lugter der igen rimeligt hos Sportigan i Tønder, men butikken må stadig holde lukket efter et omfattende hærværk med smørsyre midt i januar.

- Vi har ingen spor i sagen, siger politikommissær Svend Erik Paulsen, Tønder til TV SYD. Vi har heller ingen ideer om, hvad der er motivet til hærværket.

Loftsplader ødelagt

Indehaveren mener heller ikke, at han skulle have fjender, som kunne stå bag.

Tyve hældte smørsyre - som udsender en særdeles fæl lugt - i sportsbutikken i Vestergade ved et indbrud den 10. januar. Smørsyren er bl.a. smurt ud over lofterne, så alle loftsplader er blevet kasseret.

Lige nu venter butikken på nyt inventar. Det må først installeres, når alle lugtgener er væk. Derfor kan der gå flere uger, før butikken kan åbne igen.

Angreb på værtshus

Tyvene stjal varer for et større beløb. Men det undrer politiet, hvorfor de har lavet hærværk i forbindelse med indbruddet? Et hærværk, som er værre end en smadret dør eller vinduer.

- Jeg har kun en gang tidligere oplevet noget lignende, siger Svend Erik Paulsen. Så vi er meget interesserede i at høre, hvis nogen ved noget om hærværket.

For 12 år siden blev et værtshus i Haderslev udsat for hele tre angreb med smørsyre. Bl.a. blev der boret hul i døren, og smørsyren hældt ind gennem hullet.