TV der bevæger dig

Stigende vand sætter Tønder Brandvæsen i forhøjet beredskab

Vandet i og omkring Vidå og Sønderå står så højt, at Tønder Brandvæsen er gået i forhøjet beredskab og holder vandstanden under observation.

Så højt står vandet i Vidåen juleaftensdag.

Vandstandsskalaen i Vidåen juleaftensdag.

1 af 2

Det er især i Sønderå, hvor vandet kommer fra Tyskland, at vandstanden er kritisk, men også Vidåen er under observation, oplyser Kennet Achner vagthavende indsatsleder hos Tønder Brandvæsen til TV SYD.

- Situationen er den, at det har regnet en del, så selvom det ikke regner mere, er der vand på vej til os fra Aabenraa. Her venter vi på nye prognoser, der er afgørende for, om det kommer til at gå godt eller skidt, siger Kenneth Achner.

Enkelte steder er der delt sandsække ud til ejendomme, og på hovedvej 8, Flensborg-landvejen, er sporet i den ene retning i øjeblikket spærret på grund af vand på vejbanen.

Landinspektør i Tønder Kommune, Jørgen Nicolaisen, er ligeledes rundt i området for at holde status og har lige nu seneste melding på situationen.

- Vandet er tæt på toppen af digerne, og på den tyske side er der vist også lidt overløb, men det er en rimelig stabil situation, for vi har ikke blæsevejr, forklarer Jørgen Nicolaisen til TV SYD. Og han er fortrøstningsfuld i forhold til udviklingen.

- Jeg regner med, at vi skal forbi højvande i nat, så klinger det ud i morgen formiddag, siger Jørgen Nicolaisen.

Vandstandsskalaen i Vidåen juleaftensdag. Foto: Jørgen Nicolaisen.