Stigning: Flere uheld med landbrugskøretøjer

Tønder Kommune opfordrer til ekstra opmærksomhed og hensyn efter en vækst i antallet af trafikulykker med landbrugskøretøjer i kommunen.

Det er ikke kun haveejerne, der så småt kommer frem, når foråret kalder. I løbet af de kommende uger forventes antallet af landbrugskøretøjer på vejene i det syd- og sønderjyske nemlig igen at være på sit højeste.  Og det skaber ofte farlige situationer i trafikken.

- Vi oplever desværre, at det ofte går rigtig galt, når et lettere og hurtigere køretøj kolliderer med et langt tungere og langsommere køretøj, siger trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Tal fra Tønder Kommune viser, at der fra 2014 til 2015 er sket en stigning i antallet af uheld med landbrugskøretøjer i det syd- og sønderjyske. Særligt alvorligt ser det ud i Tønder Kommune, hvor blot en enkelt person kom til skade ved uheld med landbrugskøretøjer i 2013 og 2014, mens tallet var fem personer i 2015.

Tønder Kommune opfordrer derfor i en kampagne billister til at køre hjemmefra i god tid i perioder med mange af de tonstunge landrugskøretøjer på vejene og samtidig udvise særlig opmærksomhed.

- Det er desværre et stigende problem, at bilister er uopmærksomme, når de kører på de lange lige landeveje. Risikoen for at kolliderer med et landbrugskøretøjer er langt højere, hvis man eksempelvis sender SMS’er, mens man kører bil, siger Anders Hørkjær Pedersen.

I alt er der sket 111 uheld med landbrugskøretøjer over de seneste fem år. Ved uheldene blev 7 dræbt, 24 kom alvorligt til skade, mens 19 kom lettere til skade.

Fem gode råd til førere af landbrugskøretøjer: