Størst chance for at se pinsesolen danse mod sydvest

Søndag er det pinsedag, og vil man opleve pinsesolen danse, er der bedst chance for det i den sydvestlige del af Jylland, vurderer DMI.

Kalenderårets første sommerweekend byder på ganske hæderligt vejr.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Frank Nielsen tidligt fredag morgen til Ritzau..

Fredag får vi sol med omkring 20 grader og kun en svag vind. Fredag aften bliver det både tørt og vindstille, så det bliver perfekt grillvejr.

Lørdag bevæger et svagt højtryk sig ind over landet, hvilket betyder, at dagen starter med sol og 20-21 grader - men i løbet af eftermiddagen og aftenen ventes en front med regn og tordenbyger at passere landet fra sydvest med mest regn i Sydvestjylland.

Søndag er det pinsedag, og vil man opleve pinsesolen danse, er der bedst chance for det i den sydvestlige del af Jylland, vurderer meteorologen.

- Søndag morgen vil der nok hænge nogle skyer i den nordlige og østlige del af landet, mens der vil være bedst chance for at se solen mellem skyerne i Sydvestjylland, siger han.

Søndag bliver en smule køligere og lidt mere blæsende end de foregående dage, og hvis temperaturen når op på 20 grader, skal vi være heldige, mener Frank Nielsen.

Mandag, der på samme tid er intet mindre end 2. pinsedag, grundlovsdag og fars dag, begynder ganske pænt med nogen sol i den østlige del af landet. I løbet af dagen vil der trække et område med skyer og byger ind over den vestlige og nordlige del af Jylland.