TV der bevæger dig

Strygende salg til festival i Tønder

For 39. gang er der Tønder Festival. Pladsen er ved at blive gjort klar, og billet-salget går strygende. I dag er der solgt over 6000 armbånd, som er biletten til festivalen.

02:20

Festivalens administrative leder Allan Buus peger på noget af det, der kan opleves i Lille New Orleans.

1 af 2

Sidste år gik det mindre godt. Tønder-festivalen blev lavet om, og der var underskud. Men reaktionerne fra publikum tydede på, at det var rigtigt at forny sig. Der var masser af gode tilkendegivelser på mail og Facebook. Festivalen var præget af nye scener, nye navne, nye publikums-faciliteter og meget andet. Forsalget i år viser, at det var rigtigt.

Ny og forandret

- Det var en ny og forandret festival, og mange var skeptiske. Men de blev positivt overraskede. Både festival-veteranerne og de mange nye publikummer tog godt imod forandringerne. Jeg tror, alle fornemmede den entusiasme, festivalen og alle vores medarbejdere lagde for dagen, siger Carsten Panduro, den kunstneriske leder på Tønder Festivalen internet-side.

Blandt de oplevelser, publikum får i år, er "Lille New Orleans". Sidste år var spejlteltet "Palais des Glaces" en kolossal succes. Det hyggelige og stemningsfulde telt er i år udvidet med endnu et spejltelt. som vil huse områdets nye cajun restaurant.

- Det var en kæmpe-succes sidste år. Folk var ikke til at drive hjem i seng, fortæller den administrative leder Allan Buus. Den måtte gentages, og det kommer til at virke, som om man kommer ind i en helt anden verdensdel.

Området omkring de to spejltelte vil være som at komme et smut til New Orleans og Louisiana med masser af cajun-musik. Her finder man også creolerbaren "Madam Laveau" i nye rammer, en cajun grill og en retro "American streamer" kaffevogn.-

Fanø og Dublin

I år sætter festivalen også fokus på Fanøs musik- og dansetraditioner. "Lille Fanø" bliver kort sagt et område med violiner, godt øl, bakskuld, sild & snaps, kaffepunch, harmonikaer, fest, hygge, masser af sang og Fanø-spillemænd, danseworkshop og stort Fanø-bal lørdag.

Den irske musik-kultur får sit eget lille domæne omkring festivalens irske pub i det gule hus på festival-pladsen. Her er der mulighed for frisktappet irsk øl, en række andre øltyper og selvfølgelig et godt udvalg af irsk og skotsk malt whisky.

Pubben vil selvfølgelig også genlyde af irsk og skotsk musik - og er stedet, hvor såvel professionelle som amatører kan mødes omkring jam sessions.

Mere kultur