Sure miner over dyre-regulativ

Nu er der klare regler for hvor mange, høns, duer og hunde du må have inden for bygrænsen. Det betyder, at nogle dyr skal sælges eller slagtes.

Vi besøgte høne-mutter Renate Riesgaard i Tønder. Hun skal reducere sin bestand fra 12 til otte høns. Det er noget rigtigt møg, siger hun. For hende er hønsene nærmest en flok børn. Dem slagter man ikke!

Renate Riesgaard gik tur på plænen med hele sin flok. Kokken Hannibal, Marie, Karen - og Hannibals ni andre koner. En af dem hedder Dronning Margrethe, fordi den ser så stolt ud. Ikke for at genere dronningen, forsikrede Renate Riesgaard.

Flokken virkede lidt beklemt i dag, men den er ikke vant til at få besøg af fjernsynet, fik vi forklaret. Renate Riesgaard sagde, at hønsene er en del af familien. Hun gklæder sig over at sidde på græsset med dem og få sig en sludder, når hun er lidt stresset.

Hun er træt af det nye regulativ for husdyr i kommunens by-område. Træt af at hønsene ikke må gå på plænen. Det med at sende dem i seng klokken 20 er en uskik i sommer-månederne, for de er vant til at gå i seng klokken 22.

Kun én klage

Nu må hun kun have otte høns, og det er det værste. Hvem skal nu ikke have lov at være med i flokken?

- Det er noget skidt. Så vil jeg hellere skille mig af med dem alle sammen på en gang, sagde Renate Riesgaard.

- Har du haft klager?

- Ja, en enkelt gang har naboen klaget, fordi Hannibal stod tidligt op. Så blev vi enige om at holde ham i seng til hen ad otte, og siden har der ikke været problemer.

TV Syd spurgte i dag i Aabenraa, hvordan det går, efter kommunen har fået regler for husdyrhold. Sagsbehandler Jørn Nissen Petersen fra Kultur, Miljø og Erhverv siger, der er lettere at håndtere sagerne med nye regler. Der kommer ikke så mange klager som før, men der stadig en del, der henvender sig for at høre, hvad reglerne egentlig går ud på.