TV der bevæger dig

TM Tønder varmer op til Boxer Ligaen

Nyoprykkerne fra TM Tønder er i gang med forberedelserne til en sæson i landets bedste række.

00:29

Mathias Jørgensen glæder sig til at prøve kræfter med landets bedste håndboldliga. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen

Når den nye håndboldsæson starter i september, så er det med TM Tønder blandt de 14 hold i Boxer Herreligaen. Dermed kan holdet forvente langt sværere modstandere end sidste sæson, hvor de spillede i 1. division. Fredag aften starter forberedelserne til den nye tilværelse i herreligaen, når det tyske storhold VfL Gummersbach gæster Tønder.  

Tønders træner håber, at træningskampene vil hjælpe hele holdet med at finde formen inden sæsonstarten.  

- Efterhånden som vi kommer hen i træningskampene, håber jeg, vi får lidt mere erfaring og kan finde de ting, der vil lykkes for os, siger TM Tønders cheftræner, Claus Lyngsøe, til TV SYD.

Holdet skal spille ni træningskampe, inden det for alvor gælder. Og spillerne kan ikke vente med at komme i gang med at spille liga-håndbold.

- Jeg glæder mig helt vildt til ligaen. Jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse.  Jeg tror, at det bliver kollektivet, der skal bære os igennem. De andre klubber har stor udskiftning, men vi kommer med en samlet trup. Så vi kender vores løbebaner, og vi har vores aftaler, siger Tønders højrefløj, Mathias Jørgensen.

Og selvom TM Tønder er nyt bekendtskab i  ligaen, så mener Mathias Jørgensen godt, at holdet kan overraske og spille med, når det virkelig gælder.

- Der er stor forskel på toppen af ligaen og os som oprykkere, men vi har bevist, at vi godt kan følge med, og hvis det rammer den rigtige stemning i Tønder hallen, så kan der ske ting, siger Mathias Jørgensen.

TM Tønder skal spille deres første kamp i Boxer Herreligaen d. 13. september, når de hjemme tager imod Skjern.

Mest sete på tvsyd.dk