TV der bevæger dig

Tønder er tysk for en dag

Med et glimt i øjet demonstrerer Tønder lørdag mod de danske afgifters himmelflugt, der gør ondt på butikslivet i grænseregionen. Det sker ved at gøre byen tysk for en dag.

02:38

Ved indkørslen til Tønder var der i dagens anledning sat bom op og indsat toldere.

1 af 2

Biergarten og butikker med tyske priser - det er bare nogle af de ting, som borgerne i Tønder kan opleve, når byen lørdag kommer til at emme af tysk stemning. Der bliver stort anlagte konkurrencer med attraktive præmier, og de handlende skifter identitet for en dag.

Alvorligt budskab

Men selvom der er sjov og spas i gågaden er budskabet for dagens arrangement alvorligt nok: Det danske prisniveau er steget markant i forhold til det tyske de senere år:

- Afgifternes himmelflugt gør ondt på butikslivet i grænseregionen, hvor mange tusinde danskere hver eneste uge suser forbi vores butikker for at lægge deres penge syd for grænsen. Det koster arbejdspladser i Danmark, og det vil vi godt sætte fokus på ? med et glimt i øjet selvfølgelig. Konkret er budskabet, at vi handler til tyske priser, hvad man kunne kalde et mere fair niveau, siger Claus Scheelke, der er medlem af Tønder Handelsstandsforening.