Tønder Festival 2017 sætter publikumsrekord

Med kun få arbejdsopgaver til politiet og rekord mange gæster lørdag er fire dages festival slut.

Efter fire dages festival lukkede og slukkede Tønder Festival 2017 søndag. Trods en våd og mudret start fortæller festivalens direktør, Kirstine Uhrbrand, om rekordmange gæster lørdag og et besøgstal, der er steget siden sidste år.

- Vi har haft cirka 500 publikummer mere i år, så det er vi rigtig glade for. Det gør også, at stemningen på pladsen bliver helt fantastisk, når der er flere mennesker, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør, Tønder Festival.

quote

Vi har haft cirka 500 publikummer mere i år, så det er vi rigtig glade for. 

Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør, Tønder Festival.

De 500 billetter er fordelt på både partoutbilletter og dagsbilleter. De ekstra billetter betyder også flere penge i kassen, og det er penge, som går til udvikling af festivalen.

- Det betyder, at vi får et mere solidt fundament, og så kan vi blive ved med at udvikle os. Vi vil gerne være med til stadigvæk at præsentere nogle traditioner og noget velkendt, men også en masse fornyelse, siger Kirstine Uhrbrand.

Også for politiet har årets festival været en god oplevelse.

- Vores folk i Tønder har ikke haft større problemer med at styre de mange glade mennesker, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD.

Under et pressemøde søndag blev de første musikere på næste års festival afsløret. De tæller blandt andre Michael Falch & Dèt Band samt skotske Skerryvore og 3HatTrio fra Utah, USA.