Tønder Festival rykker til København

Til januar står Tønder Festival bag en koncert i Lille Vega i København. Arrangørerne vil give københavnerne en smagsprøve på, hvad festivalen kan byde på.

Tønder Festival er lidt af et tilløbsstykke. Og nu vil arrangørerne bag Tønder Festival binde Tønder og København endnu tættere sammen og forhåbentligt lokke flere københavnere til Sønderjylland, når der igen er festival.

Derfor har de arrangeret en koncert i Lille Vega med den canadiske folk og country-sanger Colter Wall, der spillede på Tønder Festival i august. 

Kirstine Uhrbrand, der er direktør for Tønder Festival, kalder det nye tiltag for ”pop-up-festival” i hovedstaden.

- Vi har længe ønsket at gøre noget i den retning, for vi oplever en stigende interesse for vores måde at lave festival på. Med koncerten i Vega i januar kan publikum få en forsmag på Tønder Festival og den stemning, festivalen kan byde på, siger hun i en pressemeddelse. 

Magasinet Rolling Stone havde i 2016 Colter Wall med på listen over ”Ti nye countrynavne, du er nødt til at kende”.

22-årige Colter Wall kommer fra Saskatchewan i Canada og giver et stærkt og nyt bud på folk, bluegrass og country. Inspirationen kommer fra mestre som Hank Williams, Robert Johnson og Johnny Cash, men også yngre kunstnere som Jack White og Ray LaMontagne har præget Colter Walls musikalske færd.

- De navne, vi præsenterer på festivalen, er jo akkurat lige så relevante i København som i Tønder. Med koncerten i Vega med Colter Wall vil vi gerne dele vores begejstring med flere og samtidig skabe en endnu tættere forbindelse mellem hovedstadens publikum og Tønder Festival, siger Maria Theessink, der er kunstnerisk leder på Tønder Festival, i en pressemeddelelse. 

Tønder Festivals koncert i Lille Vega er lørdag 27. januar 2018. Billetsalget er startet i dag.