Tønder har flest fattige børn

Hver 12. barn i Tønder lever i fattige familier. Det fremgår i hvert fald af en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som dagbladet Politiken omtaler lørdag.

Undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at fattige børnefamilier klumper sig sammen i landets udkantskommuner.
Blandt de seks kommuner i Danmark, der har den største andel af fattige børn, er de fem udkantskommuner Tønder, Langeland, Lolland, Bornholm og Morsø.

Eneste undtagelse er København, som relativt set har næstflest fattige børn. 8,3 procent af børnene i hovedstaden lever i fattige familier. Kun overgået af Tønder, hvor tallet er 8,4 procent.
Efter København kommer Langeland, Lolland, Bornholm og Morsø.

8400 kroner efter skat er fattigdomsgrænsen

Undersøgelsen viser også, at antallet af fattige børn i det hele taget stiger. Det samlede tal er nu på 56.000 børn - når man fraregner børn med studerende forældre. Det er en stigning på 13.000 børn på et år på landsplan.
Fattigdommen er målt efter OECD's fattigdomsgrænse, hvor man er fattig, når man har under 50 procent af den midterste indkomst i samfundet.

For en enlig er det 8.400 kroner om måneden efter skat, mens det for en familie på fire er 19.366 kroner om måneden efter skat.

Opgjort på den måde er er der 753 fattige børn i Tønder kommune.

Se undersøgelsen her