Tønder investerer tusinder af kroner i Post Danmark Rundt

Danmarks største årligt tilbagevendende begivenhed gæster Syd- og Sønderjylland, og derfor investerer Tønder i cykelløbet.

Post Danmark Rundt, der i år hedder Postnord Danmark Rundt, cykler i år til Tønder Kommune. Når rytterne i Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed ruller ud på landevejen, starter anden etape af det populære cykelløb på Rømø.

Tønder Kommune og Rømø-Tønder Turistforening har i den forbindelse spyttet 125.000 kroner i kassen i sponsortilskud til løbet.

- Dermed sikres det, at vi får en af de helt store sportsbegivenheder til vores område. Vores enestående natur med Vadehavet som omdrejningspunkt bliver synliggjort i stor skala, siger borgmester Laurids Rudebeck (V) i en pressemeddelelse.

Post Danmark Rundt er af flere omgang kørt igennem Tønder, men det er første gang, løbet starter i kommunen. Etapen køres den 28. juli, og det ser Jesper Worre fra Danmarks Cykel Union, der arrangerer løbet, frem til.

- Det bliver en spændende etape med start på den populære ferieø i Vadehavet, hvor masser af tilskuere kan opleve etapen. Og med udsigt til kraftig sidevind på turen over dæmningen er der også lagt op til en udfordrende rute for rytterne, siger Jesper Worre i pressemeddelelsen.

Starten går fra torvet ved Nørre Frankel i Havneby torsdag den 28. oktober kl. 13.10. Efter at have passeret dæmningen fortsætter rytterne videre ad Kystvejen forbi Ballum, Sdr. Sejerslev og Højer, videre til Tønder, Rørkær, Burkal og Padborg og slutter med opløb og mål i Sønderborg. Det er en rute på i alt 180 km.