Tønder Kommune forklarer svigt

Tønder Kommune indrømmer at have svigtet i en sag om seksuelt misbrug. Kommunen forklarer nu, hvad der gik galt i sagen forud for en tv-dokumentar på TV2, som også TV SYD behandler i de kommende dage.

'Hvem gør min datter fortræd?'

Det er titlen på en TV2-dokumentar, som torsdag aften ruller over skærmen - og som TV SYD også beskæftiger sig med i de kommende dage.

Dokumentaren omhandler en familie, hvor moderen gennem to år har kæmpet for at fortælle Tønder Kommune, at hendes to voksne sønner, hendes eksmand og en svigerdatter misbruger hendes egen 14-årige datter.

Tønder Kommune erkendte i juli måned, at der var begået fejl - men forklarer nu forud for tv-udsendelsen, hvad der gik galt.

- Det var alvorligt, og der var tale om et helt uacceptabelt ledelsessvigt.

Sådan siger kommunens borgmester, Laurids Rudebeck, i en pressemeddelelse til TVSYD.

- Fejlen fik omgående konsekvenser for de ansvarlige. Vi fik ryddet op og styrker nu børn- og ungeområdet både med opkvalificering og ved at sætte flere ressourcer ind, siger han videre.

I den konkrete sag har familien nu fået hjælp og støtte, hvilket Ankestyrelsen også har bekræftet, men borgmesteren erkender blankt, at kommunen har været alt for længe om at sætte ind med den nødvendige hjælp.

Her på TV SYD følger vi også op på sagen med flere tv-indslag torsdag klokken 19:30. Selve dokumentaren kan ses på TV2 klokken 20.