TV der bevæger dig

Tønder Kommune har fået hurtigere sagsbehandling

Nye initiativer til sagsbehandlingen af udsatte børn og unge giver hurtigere sagsbehandling i kommunen.

Hos Tønder Kommune kan man nu se effekten af nye initiativer i sagsbehandlingen af underretningerne af udsatte børn og unge.

Tønder Kommune er sammen med Socialstyrelsen og Ankestyrelsen fortsat i gang med at forbedre sagsbehandlingen hos udsatte børn og unge.

Indtil nu har kommunen haft fokus på at håndtere underretninger om muligt svigt. Tilbage i oktober viste kommunens egen måling, at kun 41 procent af underretningerne blev behandlet indenfor de lovpligtige 24 timer.

- Det var selvfølgelig ikke godt nok, siger formanden for Børn- og Skoleudvalget, Henrik Mehlsen i en pressemeddelelse.

Læs også Tønder Kommune fremlægger plan for at undgå nye børnesager

Her ved årsskiftet bliver 81 procent af underretningerne behandlet indenfor tidskravet. Blandt andet har kommunen lavet en vagtordning og ændret arbejdsgangene.

- Vi er ikke i mål, og der er stadig udfordringer, men vi er på rette vej. Det er meget tilfredsstillende, og alle er optaget af, at nu gælder det om at fastholde og videreføre den positive udvikling, siger Henrik Mehlsen.

Hos socialpædagogernes landsforbund er man ikke lige så positiv over resultatet.

- Det er selvfølgelig bedre end før, men der er altså stadig en femtedel af sagerne, hvor drenge og piger risikere at blive udsat for noget frygtligt, siger forbundsformand Benny Andersen til TV SYD.