TV der bevæger dig

Tønder øger trafiksikkerheden omkring skoler

Vejen til skole er blevet mere sikker i Skærbæk og Løgumkloster over sommerferien i form af ensretninger, bump og hastighedsnedsættende tiltag.

Skærbæk og Løgumkloster i Tønder Kommune har tilført tiltag, som gør skolevejen mere sikker. Foto: Colourbox

Når elever fra Tønder Kommune vender tilbage til skolen efter sommerferie, så er der sket ændringer på vej til skole i Skærbæk og Løgumkloster.

Der er nemlig flere steder blevet indført ensretninger, bump og hastighedsnedsættende tiltag, som skal gøre vejen til og fra skole mere sikker.             

- Med tiltagene ønsker vi at forbedre trafiksikkerheden omkring skolerne i Skærbæk og Løgumkloster, så elever og andre kan færdes sikkert til og fra skole, siger Anders Hørkjær Pedersen, Tønder Kommunes trafiksikkerhedsmedarbejder.

I Skærbæk er det både Falckvej og Birkeallé, der er blevet ensrettet for biler. I forbindelse med ensretningen bliver chikanen på Falckvej desuden ændret til et bump. Der vil også blive etableret cykelbaner i begge sider af vejen.

I Løgumkloster er den del af Grønnevej, hvor busserne holder, også gjort ensrettet. Og vejen Vænget har fået tilført hastighedsdæmpende tiltag og et skolepatruljeanlæg.

Grønnevej har desuden fået etableret en ny parkeringsplads med plads til 27 biler. 

Alle tiltagene er blevet udført som en del af trafikplanerne for henholdsvis Skærbæk og Løgumkloster. Trafikplanerne skal fremme trafiksikkerheden i de to byer.

Tryk på de markerede steder på kortet, så du kan se de forskellige tiltag.

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk