TV der bevæger dig

Tønder siger nej til lettelser i toppen

Der var enighed blandt de handlende og de erhvervsdrivende på gågaden i Tønder i dag. Bundskatten skal ned i stedet for topskatten.

På gågaden i Tønder er folk enige: Nej tak til lettelser i toppen. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

De erhvervsdrivende i Tønder tror ikke på, at en lettelse af topskatten vil få nogen betydning for deres omsætning.

-  I det store og hele tror jeg ikke, det gør, at jeg får en eller to skjorter mere over disken, siger Frank Hoffmann, indehaver af Mr.Hoff i Tønder.

Omkring 200 meter derfra i en kvindetøjsforretning, er der ingen tvivl om, at det i stedet vil have en betydning, hvis der er lettelser for neden.

00:41

Hør Ove Alsbjerg fortælle, hvorfor de rige ikke skal have flere penge på kontoen.

Luk video

- Vi er jo flest her i kommunen, der har de lave lønninger. Det er klart, at hvis vi skal have gang i væksten og udviklingen, så skal vi understøtte dem, der har mindst, siger Leif Skov, indehaver af Zilo i Tønder.

Blandt de handlende var budskabet også klart. De rige skal ikke have flere penge til dyre biler og et liv i luksus.

- De rige har så mange fordele i forvejen, og de skal ikke have mere. Nu er det de små menneskers tur til at få nogle penge på kontoen. De rige bruger bare deres penge på fede udlandsrejser, biler og nye lejligheder i Marseilles, siger Ove Alsbjerg, pensionist fra Højer.

Clara Christensen tror, at lettelser i bunden vil kunne redde Tønder og andre udkantsområder. 

- I henhold til udkantsdanmark der har vi behov for, at der kommer mere vækst, og der kommer noget mere gang i den hernede, for ellers dør vi hen, siger Clara Christensen, studerende fra Tønder.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk