TV der bevæger dig

Tønderborgmester kalder inhabilitetssag for personhetz

Laurids Rudebeck (V) mener, det er en personhetz, der ligger til grund for, at Rømø Havns formand er erklæret inhabil i forhold til direktør.

Laurids Rudebeck. Arkivfoto.

Havneformand på Rømø Havn, Thomas Ørting Jørgensen, og direktør i KLS Energy, Karsten Lynge Skovsted, kommer ikke til at sidde ved forhandlingsbordet sammen ved kommende forhandlinger. Et uvenskab i mellem de to parter har ført til, at Thomas Ørting Jørgensen er erklæret inhabil.

Spørger man Laurids Rudebeck (V), der er borgmester i Tønder Kommune og bestyrelsesmedlem i Rømø Havn, så skyldes inhabilitetsafgørelsen en personhetz mod Thomas Ørting Jørgensen.

- Jeg er tilfreds med, at Thomas ikke har haft nogen habilitetsproblemer i forhold til den sms (KLS Energy påstår, Thomas Ørting Jørgensen har søgt en direktørstilling i virksomheden). At han så bliver inhabil i forhold til uvenskabet med Karsten Lynge Skovsted sker på baggrund af en personhetz, siger Laurids Rudebeck (V) til TV SYD og fortsætter:

- Der sker det, at en samarbejdspartner angriber voldsomt, og så svarer man til sidst igen.

Mens habilitetsafgørelsen har været undervejs, så er KLS Energy begæret konkurs, og Laurids Rudbeck forudser derfor, at problemet egentlig har løst sig selv. Karsten Lynge Skovsted forsøger dog at rekonstruere virksomheden. Et samarbejde med Rømø Havn ligger dog ikke lige for.

Vil I på Rømø Havn kunne samarbejde med Karsten Lynge Skovsted igen?

- Det vil jeg ikke kommentere på, siger Tønders borgmester Laurids Rudebeck (V).

TV SYD arbejder på at få en kommentar fra Karsten Lynge Skovsted om sagen.