Tønders ældre er glade for kølemaden

Næsten 90 pct. af de ældre i Tønder Kommune giver udtryk for tilfredshed med den service og mad, de får fra Tønder Fælleskøkken.

Resultatet glæder formanden for kommunens sundhedsudvalg, Kirsten Dahlmann.

- For ca. et år siden gennemførte vi en harmonisering af den kommunale madordning, så alle, der er med i ordningen, nu får kølemad tilberedt og leveret af Tønder Fælleskøkken. Der var på ingen måde oprør blandt de ældre, for vi gjorde meget ud af at informere grundigt om ændringerne. Men selvfølgelig var der vis usikkerhed over for det nye.

- Derfor er det dejligt at se, at langt de fleste er tilfredse med den service og mad, de får, siger Kirsten Dahlmann.

Tilfredshed

Lederen af Tønder Fælleskøkken, cheføkonoma Anna Marie Østergaard, er også godt tilfreds med resultatet af brugerundersøgelsen.
- Alt, hvad der ligger over 80 pct. må siges at være godt. På enkelte områder ligger vi under 80 pct., og det betragter vi som indsatsområder, siger cheføkonomaen.

Flere valgmuligheder

I gennemsnit ligger tilfredsheden på 89 procent.
Udvalgsformanden mener, at tilfredsheden for en stor del kan tilskrives det forhold, at de ældre har fået flere valgmuligheder.

- Ved at gå over til kølemad kan vi tilbyde mange flere forskellige retter, så de ældre har mere at vælge mellem. Det tror jeg også spiller en vigtig rolle, siger Kirsten Dahlmann.