Tønders borgmester: Lad os mødes

Laurids Rudebeck frygter for Tønder Sygehus' fremtid og opfordrer i brev til regionsrådets politikere til samarbejde og et møde

Tønder kommunes borgmester sender nu et brev til politikerne i Region Syddanmark i et forsøg på at redde det lokale sygehus. 

- Vi har nu et effektivt drevet sygehus. Hvis det lukker eller hvis skadesafdelingen lukker, vil borgerne i kommunen få langt til de øvrige sygehuse i regionen, hvor de måske vil opleve lange ventetider, siger Laurids Rudebeck til TV SYD. 

Spareplaner i Region Syddanmark på 200 millioner kroner har sendt Tønder Sygehus i farezonen. Sammen med fire andre: Brørup, Give, Middelfart og Nyborg.  

I brevet til Regionsrådet understreger borgmesteren, at han har stor respekt for de politiske prioriteringer og drøftelser, der forestår i forbindelse med de store besparelser, regionen skal finde.

Han peger på, at Tønder Kommune og Region Syddanmark har gode erfaringer med at samarbejde f.eks. om sundhedshuse og udviklingsprojekter. Derfor tilbyder borgmesteren nu et udvidet samarbejde om at løse nogle af de opgaver, regionen i dag løser på Tønder Sygehus. Borgmesteren skriver:

”Måske kunne en løsning findes i et øget samarbejde om at løse flere opgaver tæt på borgerne og de opgaver, der i dag løftes af Region Syddanmark på Tønder Sygehus”.

På TV SYDs spørgsmål om han har konkrete forslag, er svaret nej.