Tre drenge reddede kammerat fra at drukne

På skolernes motionsdag reddede tre drenge fra Tønder Grundskole en kammerat fra at drukne i Tønder Svømmehal. Onsdag blev de hyldet.

På Tønder Grundskole var skolernes motionsdag ved at blive forandret fra en glædens dag til en tragisk begivenhed. En del af dagen foregik nemlig i Tønder Svømmehal, og her var det ved at gå helt galt for en dreng fra 6. klasse. Heldigvis viste Jeppe Hornbek Friedrichsen, Mikkel Toft Zeberg Sørensen og Nikolaj Bohsen, der er tre af drengens kammerater, et stort mod og reddede kammeraten fra at drukne.

Under svømningen mistede drengen pludselig bevidstheden og sank dermed under vandet. Men to af drengens kammerater fra 6. klasse dykkede ned og hentede drengen op. En tredje dreng kaldte efter hjælp.

En tililende forældre, der tilfældigvis også af og til arbejder som livredder i svømmehallen, fik trukket den bevidstløse elev op af vandet og påbegyndte førstehjælp. Samtidig alarmerer den tilstedeværende livredder alarmcentralen og henter iltflaske.

og livredderne kunne derfor give førstehjælp til drengen, da han kom op fra vandet.  Og den heltegerning blev onsdag markeret af Tønder Kommune.

 

 

Formanden for Tønder Kommunes Børn- og Skoleudvalg, Henrik Mehlsen, kom og overrakte de tre drenge gavekort og diplom som tak for deres indsats. Derudover kom også bademester Lone Madsen, der gav drengene en gave fra svømmehallen.

- Jeres lynhurtige og flotte reaktion gjorde en kæmpe stor forskel. Der er ikke mange som jer, der reagerer og får det levet ud. At kalde dem for hverdagens helte er ikke nogen underdrivelse, sagde Lone Madsen til drengene ved hyldesten.