Trist borgmester håber Tønder bevarer royal kontakt

Tønders borgmester Laurids Rudebeck er ked af, at Prins Joachim overdrager Schackenborg Slot til nystiftet fond og flytter til København sammen med prinsesse Marie.

Laurids Rudebeck er på ferie - men havde fået den triste-Tønder-nyhed på forhånd:

- Det er et privilegium, at vi har haft prinseparret boende på Møgeltønder. Det har givet hele Sønderjylland meget omtale og opmærksomhed på grund af den levende interesse Prins Joachim og den øvrige kongelige familie altid har haft for os, siger Tønder-borgmesteren.

- Vi er utroligt kede af, at prinsen og prinsessen flytter fra kommunen. Med de særlige opgaver og forpligtelser, de har, er det forståeligt - og det respekterer jeg fuldt ud, siger borgmesteren.

Kongehuset oplyser, at det dog ikke er et farvel for prinseparret til Møgeltønder og Schackenborg, da parret "lægger vægt på at bevare deres tætte tilknytning til Møgeltønder og Sønderjylland. Som protektorer vil parret derfor i perioder af året fortsat opholde sig på slottet", oplyser hoffet.

- Det, at der bor nogle kongelige i ens kommune, giver nogen opmærksomhed, som man ellers ikke ville få, siger Laurids Rudebeck.

- Det har udviklet nære relationer mellem kongehuset og kommunen. Og det ved jeg, at vi fortsat kan have glæde af i fremtiden. Selv om de får fast bopæl i København, så vil de aldrig miste kontakten til området helt, siger borgmesteren.

Laurids Rudebeck glæder sig over, at Prins Joachim og Prinsesse Marie vil bevare deres tætte tilknytning til Møgeltønder og Sønderjylland og derfor i perioder af året fortsat opholde sig på slottet i Møgeltønder.