TV der bevæger dig

Ungt par i knibe på romantisk strandtur på Rømø

Et ungt tysk pars romantiske aftenkøretur på stranden på Rømø sluttede med en alvorlig forskrækkelse, da de i mørket kørte vild i Vadehavet.

Lige så smuk stranden på Rømø er om dagen, lige så uhyggelig er den at fare vild på en mørk lørdag aften.

Det var på Sønderstrand på Rømø at et ungt tysk par lørdag aften mistede orienteringen. Foto: Google Maps

1 af 2

Det unge par, en kvinde på 23 år og en mand på 25 år, slog lørdag aften ved 23.30-tiden selv alarm via det tyske politi, da de - viste det sig - temmeligt langt ude fra strandkanten på den sydvestlige del af Rømø måtte opgive selv at finde i land.

- Det var bælgravende mørkt, og de kunne kun se et enkelt lys blinke langt væk. Det har nok været fyret på Sild. Vi bad dem om at blive ved bilen og fik sendt en Unimog fra Brand & Redning Sønderjyllands Rømø-station ud til dem. Først blev det unge par hentet i land, og siden blev bilen bjærget, siger vagtchef Erik Lindholdt søndag morgen til TV SYD. 

Tidevandet ville først nå sit højste niveau ved 03-tiden, hvorfor der var tid nok til at få hentet både det unge par og deres bil ind på mere fast grund uden risiko, så de slap med en alvorlig forskrækkelse over at være faret vild i Vadehavet.

Havvandet skvulpede dog så småt omkring bilens hjul, da hjælpen nåede frem.

Parret oplyste, at de havde holdt samme sted siden klokken 21 - og redningsaktionen var først afsluttet kort efter klokken 01.