Ups: Formentlig ikke våben fra Hvidstengruppen alligevel

De 25 våben, der torsdag blev indleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi, stammer måske slet ikke fra Hvidstengruppen, som politiet ellers troede.

Efter nærmere research viser det sig nu, at ikke alle 25 våben stammer fra modstandsgruppen i Hvidsten.

Det forklarer museumsinspektør på Nationalmuseet, Jørgen Walseth, til BT, efter han har været i kontakt med den person, der indleverede våbnene.

-Han fortæller mig, at det kun er seks af de 25 våben, som han mener, stammer fra Hvidstengruppen. Nemlig de fire stenguns (engelsk maskinpistol), et engelsk maskingevær og en italiensk maskinpistol, siger Jørgen Walseth til BT.

Men Jørgen Walseth forklarer, at det nok aldrig kan dokumenteres, om de oplysninger er rigtige. 

-Selv hvis vi havde modstandsmanden stadigvæk, så vidste de jo meget sjældent, hvor deres våben kom fra, og hvem der stod bag, siger Jørgen Walseth til BT.

Jørgen Walseth vurderer, at der er stor sandsynlighed for at nogle af våbnene rent faktisk har været brugt af modstandsfolk. Men han mener dog ikke, at den italienske maskinpistol er en af dem, da englænderne kun smed de allieredes våben ned.

Lørdag er det sidste chance for at indlevere ulovlige våben, uden at det har konsekvenser. Søndag træder den nye bandelov i kraft.