TV der bevæger dig

Vestkysten kræver flere penge til bedre diger

Digerne ved Ballum og ved Havneby på Rømø har brug for at blive forstærket. Men pengene de mangler, fordi staten ikke hjælper med finansieringen, siger de lokale.

Politikerne fik i dag en rundtur til Havneby på Rømø. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Der er brug for millioner af kroner, hvis digerne ved Vestkysten skal kunne modstå en stormflod, men siden 2006 har der været uenighed om, hvordan forstærkningen af digerne skal finansieres.

Derfor var pengestriden et af de emner, der blev diskuteret, da otte folketingspolitikere i dag var inviteret på besøg i Tønder Kommune.

Og selvom der ikke blev lovet noget fra politikerne, så er de enige om, at der snart skal ske noget i sagen.

- Det er åbenlyst, at der er behov for, at der bliver fundet en løsning, så vi vil forsøge at presse på, siger Jesper Petersen fra Socialdemokratiet til TV SYD.

Jeg har netop bedt om at få det på vores dagsorden til vores næste gruppemøde i Venstre.

Hans Chr. Schmidt, Venstre

Hans Chr. Schmidt fra Venstre er enig, og han er parat til, at sagen bliver undersøgt hurtigst muligt.

- Jeg har netop bedt om at få det på vores dagsorden til vores næste gruppemøde i Venstre, siger Hans Chr. Schmidt til TV SYD.

Tidligere betalte staten halvdelen af udgifterne, men de seneste år er det ikke lykkedes at få lavet en ny aftale, så udgifterne bliver fordelt mellem staten, kommunerne og digelaugene.

Læs også Pengestrid drukner planer om digeforstærkning

Siden 2010 har der ikke været udført forstærkning, nykonstruktion eller reparation af skader på medfinansierede diger ved Vestkysten, har Miljøministeriet tidligere oplyst.