Virksomheder raser over Rømø Havn

En række virksomheder på Rømø Havn er stærkt utilfredse med at havnen kræver store stigninger i huslejen og andel i virksomhedernes overskud.

Knyttede næver. Armene over kors. Kropssproget er ikke til at tage fejl af hos de tre mænd, der mødtes torsdag formiddag for at udtrykke deres utilfredshed overfor TV SYD.

De tre mænd kommer fra tre forskellige virksomheder på Rømø Havn. Tre ud af en række virksomheder, der er utilfredse med havnens bestyrelse. Den kræver nemlig  højere husleje og en andel af virksomhedens overskud.

Således er huslejen for rejefirmaet Klaas Puul steget til det dobbelte, siger direktør Jan Duhn.

- Jeg forstår ikke, at havnens bestyrelse på den måde vil genere sine kunder. De burde da pleje de få kunder de har i stedet for, siger han.

Rømø Seafood er blevet præsenteret for et tilbud. Længere huslejekonktrakt til gengæld for en højere husleje. Men huslejestigningen var så voldsom, at firmaet takkede nej.

- Det synes jeg ikke lige vi havde penge til, siger souschef Jan Rasmussen med et sarkastisk træk i mundvigen.

Et firma har helt trukket sig ud af Rømø Havn. Og nu truer direktøren Karsten Skovsted med at følge efter, hvis der ikke sker noget radikalt. Han er blandt meget andet stærkt utilfreds med en kontrakt, der - oplyser han - kræver  25% af hans overskud. Han har bedt sin advokat om at vurdere kontrakten, og nu siger Karsten Skovsted, at den viser sig at være ulovlig og kræver derfor nye forhandlinger om den.

Havnens bestyrelsesformand Thomas Ørting har omvendt bedt havnens advokat om at vurdere kontrakterne. Det svar kommer formentlig i morgen fredag eller mandag i næste uge. Indtil da ønsker han ikke at udtale sig til TV SYD.