Zeppelinbase får central rolle i ny dansk storfilm

Zeppelinbasen i Tønder kommer til at spille en central rolle i en ny dansk storfilm. Det fortalte Tønders borgmester, Henrik Frandsen (V) på et pressemøde fredag.

Filmfolk kommer til at være alle vegne, og måske kan man være heldig at spotte en kendis eller to, når Zeppelinbasen i Tønder skal være en central del af en ny dansk storfilm.

- Det er et projekt, der skal være med til at løfte Tønder Kommune, siger Henrik Frandsen.

Filmen var torsdag et lukket punkt på økonomiudvalgets møde. Her blev det besluttet, at Tønder Kommune støtter filmen, der skal handle om Første Verdenskrig, med 750.000 kroner. I alt har filmen et budget på 40 millioner kroner.

Skuespillerne på rollelisten bliver offentliggjort på torsdag, men borgmesteren lover, at det er ”toppen af poppen”, der er med i filmen, der har titlen I Krig og Kærlighed. 

Også Sønderborg Kommune støtter projektet økonomisk – med 500.000 kroner. Meget af filmen kommer til at foregå på Als.

Til pressemødet fortalte Tønders borgmester også, at Zeppelinbasen oprindeligt ikke var med i manuskriptet til I Krig og Kærlighed, men at producenten har været på besøg i området, og på et af de besøg har han opdaget basen. Efterfølgende er Zeppelinbasen blevet skrevet ind i filmen og skal spille en central rolle.

Fridthjof Film står blandt andet bag filmene Armadillo, Over kanten, Alle for én, Alle for to og Alle for tre.