'Det gule sted' - sådan hed Jelling i vikingetiden - nu får byens gamle navn en helt ny betydning

Ingen har nogen sinde vidst, hvorfor Jelling blev kaldt 'det gule sted' i vikingetiden, men når Tour de France lægger vejen forbi i 2021, er der ikke længere nogen tvivl om hvorfor.

Hos direktør hos Kongernes Jelling, Morten Teilmann, er der stor begejstring.

Nu er det nemlig blevet officielt, at 3. etape af Tour de France i 2021 går gennem byen med Danmarks dåbsattest - Jellingstenene - og lige gennem området med gravhøjene og monumenterne.

- Det er et fantastisk udstillingsvindue for os, hele verden kan se med, og rytterne skal endda køre langsomt gennem området, så det kan ikke blive bedre, siger Morten Teilmann.   

Nu skal museet sammen med de lokale borgere og kommunen i gang med at planlægge tourens ridt gennem byen, som finder sted søndag den 4. juli.

- Alle vil selvfølgelig forvente noget med vikinger, og hvad det præcist skal være, skal vi til at udvikle på. Men vi skal helt sikkert lave noget andet end at male byen gul, siger Morten Teilmann.

'Jalungi - stedet med de gule blomster' 

Det ville måske ellers give god mening at ty til den gule Tour de France-farve. For Jelling hed i vikingetiden 'Jalungi', som betyder 'stedet med de gule blomster'.

- Ingen ved, hvorfor byen blev kaldt det. Vi kan kun gætte, men nu giver det jo fantastisk god mening, griner Morten Teilmann.