TV der bevæger dig

TOUR DE FRANCE 2022

Glade borgmestre: Det kan vi give Touren

Til dagens Tour de France-pressemøde mødte TV SYD tre positive borgmestre. I alt kommer ruten til at gå gennem fem syd- og sønderjyske kommuner.

Borgmestrene Jens Ejner Christensen (V), Thomas Andresen (V) og Erik Lauritzen (S) var glade for endelig at kunne offentliggøre den endelige rute. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Tirsdag blev den tredje etape i Danmark i Tour de France offentliggjort. Den cirka 182 kilometer lange rute kommer til at gå gennem fem syd- og sønderjyske kommuner. Etapen starter i Vejle og kører gennem Kolding, Haderslev, Aabenraa og slutter i Sønderborg.

TV SYD fangede tre af borgmestrene. Læs, hvad de mener, er højdepunkterne på ruten gennem deres kommune.

Jens Ejner Christensen, borgmester, Vejle Kommune, Venstre

Hvor stor en dag er det her for Vejle Kommune?

Det er en stor og spændende dag. Det er dejligt, at vi ikke skal gå med alt hemmelighedskræmmeriet mere. Nu kan vi komme til at tale om ruten og komme endnu mere i gang med planlægningen.

Hvad byder jeres del af ruten på?

Vi får starten i Vejle by, og så får vi Touren ud til Jelling og rundt om Kongernes Jelling, så man får hele historien om vikingerne. Så kommer vi til at køre på nogle mindre veje, en bakkespurt på Koldingvej og så kommer vi til at køre forbi en række byer på vej ud af kommunen. Vi er rigtig godt tilfreds.

Er det problemfrit at få Tour de France til kommunen?

Nej, der er masser af udfordringer i det, men det ser vi som en positiv ting. Vi skal lave det på en måde, så vi engagerer så mange som muligt i det i Vejle Kommune.  Jeg er godt klar over, at når man lukker vejene ned i en tre-fire timer en søndag, så kommer det til at betyde noget for nogen, og det skal vi være gode til at informere om i tide. Men jeg er sikker på, at hvis vi er omhyggelige, så skal vi nok lave det til en rigtig god oplevelse.

Thomas Andresen, borgmester, Aabenraa Kommune, Venstre

Hvor stor en dag er det her for Aabenraa Kommune?

Det er en stor dag, for nu kan vi endelig fortælle folk, hvor ruten kommer til at ligge.

Hvad byder jeres del af ruten på?

Der er rigtig mange steder, som man kan fremhæve. Eksempelvis er der nogle hårnålesving, som de kommer igennem ned ad Knappen. Så vil der være et stort opløb ned på kystvejen ved Aabenraa og så også bare det, at vi kommer igennem eksempelvis Felsted. Det gør mig glad. Der vil være mange steder, hvor publikum kan få glæde af Touren. Derudover kommer den forbi lige ved vores Rådhus, hvor der er en stor plæne foran, så mon ikke den kommer til at stå i gult til næste år.

Er det problemfrit at få Tour de France til kommunen?

For os tænker jeg ja. VI har været vant til at lave cykelløb tidligere. Vi har organisationen og organiseringen i eget hus, som kan det her, så det er jeg meget afslappet omkring.  

Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg Kommune, Socialdemokratiet

Hvor stor en dag er det her for Sønderborg Kommune?

Det er en rigtig stor dag. Det her er en oplevelse, man bare skal nyde, for det er en kæmpe oplevelse at være her. Nu kan man begynde vi at føle, hvor stort det her egentlig er.

Hvad byder jeres del af ruten på?

Med ruten her får vi rigtig mange minutter i Sønderborg Kommune, og det er godt. Det er selvfølgelig nogle fixpunkter, som er meget vigtige: Gråsten Slot, når vi farer hen over Dybbøl Banke og historiecenteret, og når vi kommer ned over den gamle Christian den X’s bro og langs med den nye havnefront. Det bliver fantastisk.

Er det problemfrit at få Tour de France til kommunen?

Nej, det er bestemt ikke problemfrit. Vi har en organisation, som allerede knokler, men som kommer til at arbejde endnu hårdere for at få det her til at lykkes. Der er altid spørgsmålet om pengene. Skal man investere så mange penge, og giver det her det til Sønderborg kommune, som vi håber på? Det skal man altid overveje, men jeg er slet ikke i tvivl om, det her er en chance, man ikke må lade gå fra sig. Den kommer kun en gang, og den kommer ikke igen til Sønderborg.

Mest sete på tvsyd.dk