Kolding hyldede Asgreen, da han vendte hjem til sin elskede by

For én dansk rytter var tredje etape af Tour de France en oplevelse ud over det sædvanlige. Kasper Asgreen er fra Kolding og cyklede dermed lige gennem barndomsbyen.

En af de danske ryttere, der havde ekstra meget at glæde sig over på dagens tredje etape af Tour de France, er Kasper Asgreen. 

Cykelrytteren er nemlig født og opvokset i Kolding, og dermed bød dagens rute på nogle af de landeveje, som Kasper Asgreen har trænet på de seneste 12 år.

- Jeg glæder mig selvfølgelig rigtigt meget til at køre gennem Kolding. Jeg har hørt om diverse festligheder, der er blevet forberedt i byen de sidste mange måneder, så dem glæder jeg mig til at komme ned og se, sagde Kasper Asgreen til TV SYD før løbet.

Opbakning fra baglandet

Kasper var dog ikke den eneste Asgreen, der kunne glæde sig til, at cykelrytteren slog igennem svingene i Kolding.

Ved Campus Kolding sad nemlig blandt andet Kasper Asgreens mor, Henriette Asgreen, sammen med familie og venner. Begejstringen var også at mærke hos hende.

- Det er hans elskede by, og så er det bare skønt, at folk bakker sådan op, siger hun til TV SYD.

- Kasper startede jo som en lille skoledreng og cyklede til og fra skole. Nu kommer han forbi på verdens største cykelscene.

Familien Asgreen ved Campus Kolding
Foto: Emma Rixen Hedegaard, TV SYD

Og forbi det kom han. Og selvom det var i høj fart, og han ikke var synlig i mange sekunder, så kunne Henriette Asgreen tydeligt mærke glæden hos cykelsønnen.

- Han så glad ud, de lå hvor de skulle, så det var lige, som det skulle være. Man kunne også se på ham, at han kunne mærke den stemning, der har været i Kolding i dag. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kunne mærke alt, siger hun.

- En af vores egne

Foruden Henriette Asgreen var også Karen Jessen dukket op for at hylde den danske cykelrytter. Hun havde taget stilling ved Dybvadbro, sammen med sin mand, barn og børnebørn.

- Vi har kendt Kaspers forældre, fra da vi var yngre, og vi kender Kasper fra rideskolen, da han var helt lille.

Karen Jessen.
Karen Jessen.
Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Derfor var det også en helt speciel oplevelse, da Karen Jessen så den danske rytter fare forbi.

- Han er fra Kolding, så vi føler jo, at han er en af vores egne, siger hun til TV SYD.

Kasper Asgreen og resten af Tour de France-rytterne forlod søndag aften Danmark. De næste par uger vil rytteren fra Kolding altså være at finde i det franske landskab.