Kommune vil engagere unge i cykling med ringridning

Tour de Ringridning begyndte i april måned og har været en del af Sønderborg Kommunes optakt til Tour de France.

Det er en gammel gammel tradition med ringridning på det hesteryg i det sønderjyske. Det samme er ringridning på jernhesteryg for børn. 

Den sidste af de to discipliner har man taget noget så alvorligt efter, at Tour de France kommer til Sønderborg. 

Det har man gjort ved at afholde Tour de Ringridning, som er en optakt til det franske cykelløb, der har inkluderet 14 skoler, 12 dagtilbud, 5 plejecentre, 2 ungdomsuddannelser og 2 væresteder i Sønderborg Kommune - flere end 4000 borgere har deltaget.

Men det er mere end bare en optakt til Tour de France.

- Der er så mange perspektiver og muligheder for at udbrede den her cykelglæde og bevægelsesglæde og særligt fra et sundhedsperspektiv, lyder det fra Signe Gronwald Pedersen, der er udviklingskonsulent hos Sønderborg Kommune. 

quote

Vi har børn, som var bange for at cykle inden dagen i dag

Karin Jørgensen, lærer, Augustenborg Skole

Som en del af aftalen mellem kommunen og tourledelsen har Sønderborg Kommune forpligtet sig til at fremme cyklisme i kommunen frem mod Tour de France. Her har et af flere indspark været Tour de Ringridning.

- Vi håber, folk har følt, at de er blevet taget ind i den her fest, siger hun.

Inspiration til at cykle mere

På Augustenborg skole blev der efter måneders venten afholdt Tour de Ringridning. Det skete i forbindelse med skolens emne- og aktivitetsuge, hvor en kombination af den traditionelle ringridning og Tour de France passede som fod i hose. 

Derfor var klasselærer i 2. klasse, Karin Jørgensen, også hurtigt med på tiltaget fra kommunen. Hun fortæller, at der er sket en markant udvikling i elevernes evner på den tohjulede. 

- Vi har børn, som var bange for at cykle inden dagen i dag, og fordi de vil være med til den her begivenhed, så har de øvet på cyklen, fortæller klasselæreren.

Til dagens begivenhed var der sat en galge op med en lille ring i, som eleverne skulle ramme. Derudover var der flere forskellige cykelbaner, hvor eleverne skulle køre med én hånd, køre slalom og over vipper. 

En af eleverne var Caroline Spatzek Pedersen, som har været igennem flere af udfordringerne. 

- Jeg synes, at jeg bliver bedre til at cykle, siger hun.