Kongehuset aflyser Tour de France-reception på grund af skyderi

Efter et skyderi ved indkøbscentret Field's på Amager har kongehuset aflyst en receptionen på kongeskibet Dannebrog i anledning af Tour de France.

Det danske Tour de France-eventyr skulle have sluttet i festlige rammer ombord på kongeskibet Dannebrog i Sønderborg, hvor kronprins Frederik skulle have været vært ved en afslutningsreception i anledning af Tour De France.

Men på baggrund af et skyderi i indkøbscenteret Field's på Amager har kongehuset dog med kort varsel aflyst afslutningsreceptionen.

- Det er en tom fornemmelse, man står med nu her, siger Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune og valgt for Det Konservative Folkeparti, til TV SYD på kajen ved Kongeskibet.

Husk også det gode

Borgmestrene fra samtlige kommuner, som har været en del af de tre danske etaper i årets Tour de France, skulle sammen med en række andre indbudte gæster have deltaget i den planlagte reception.

- Det er klart, at vores borgmesterkollegaer fra København selvfølgelig er påvirket – det er vi alle sammen, fortsætter Jan Riber Jakobsen.

På trods af den tragiske afslutning skal vi dog stadig huske det positive fra den første danske Tour de France-start nogensinde, mener han:

- Vi skal ikke glemme, at vi har haft en rigtig god weekend.