Tour-direktør til gul fest i Vejle: - Det bliver ikke kun sport, men også kultur og historie

Løbsdirektøren for Tour de France besøgte torsdag Vejle og Sønderborg. Han fremhæver, at med Danmark som Tour-start bliver det ikke kun sport, men også kultur og historie.

Torsdag var Vejle klædt i gult, da løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, gæstede byen.

Hundredevis af børn havde taget opstilling med deres små cykler og vinkede med Dannebrog til en tydeligt glad Christian Prudhomme.

- Det er vidunderligt. Sådan en varm velkomst her i Vejle, og i de andre byer var det det samme med børn, mennesker og med en Tour de France-kage med det hele!, lød det begejstret.

Derefter var der fest foran det gamle rådhus med taler fra Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (Venstre) og optrædener med børnene.

quote

Det bliver ikke kun sport men også kultur, geografi og historie takket være steder som Jelling, som jo er et historisk sted

Christian Prudhomme, løbsdirektør, Tour de France

Og det, løbsdirektøren glæder sig allermest til, er, at med Tour-starten i Danmark går alt op i en højere enhed, fordi det ikke kun handler om sporten.

- Det bliver ikke kun sport, men også kultur, geografi og historie takket være steder som Jelling, som jo er et historisk sted. Det var vigtigt for os, at det ikke kun var København, men at det er hele Danmark, der er Tour-start.

Og han ser frem til det meget forskelligartede landskab, som feltet skal igennem fra København til Nyborg og fra Vejle til Sønderborg.

- Landskabet er smukt, og jeg håber, der vil være mange, mange mennesker på ruten. Men der vil også være mange mennesker, der ser med på fjernsyn. Det bliver smukt med alle helikopterbillederne.

Glad for Tour-start i Danmark

Med de tre første etaper af Tour de France i Danmark bliver vi samtidig den nordligste start på det traditionsrige cykelløb, der bliver fulgt af millioner af mennesker verden over.

- Touren er både en udfordring for rytterne, men det er også en udfordring i forhold til planlægning. Det vil være den nordligste start på Touren nogensinde. Det er en udfordring for os alle, siger Christian Prudhomme.

quote

Alle i Danmark cykler, og vi vil gerne styrke forbindelsen mellem hverdags-cykling og stjernerne

Christian Prudhomme, løbsdirektør, Tour de France

Men på trods af udfordringer og mange års planlægning er det helt naturligt, at Danmark skal være vært.

- Der er mange gode grunde til at være her. Danskerne elsker at cykle, og 60 procent af danskerne ser Tour de France i fjernsynet - mange flere end i Frankrig. Alle i Danmark cykler, og vi vil gerne styrke forbindelsen mellem hverdags-cykling og stjernerne, siger løbsdirektøren.

I samme åndedrag nævner Christian Prudhomme store danske cykelstjerner som Jonas Vingegaard, Kasper Asgreen og Mads Pedersen.

Og der var også overskud til et par vittigheder fra den franske løbsdirektør - og det var selvfølgelig med henvisning til vikingerne.

- Jeg er altid meget bekymret, om vikingerne er lige bag mig, siger han og slår en stor latter op og henviser til, at han som barn læste tegneserien Asterix, hvor der var vikinger i.

Tour de France starter med en enkeltstart i Købehavn 1. juli, anden etape går fra Roskilde til Nyborg. 

Tredje etape starter i Vejle og ender i Sønderborg, inden feltet peger styrene ned mod de franske alper. 

Herunder kan du se ruten på tredje etape af Tour de France, der kører gennem Syd- og Sønderjylland.

Video: www.letourcph.dk