Naboer får millionerstatning efter klage over Bridgewalking

Naboer til Bridgewalking har fået medhold i en klage, så Middelfart Kommune skal nu betale 1.250.000 kroner i erstatning til ni naboer. De håber dog stadig på en anden løsning.

I mange år har naboer til Den Gamle Lillebæltsbro på Jyllandssiden klaget over gener fra Bridgewalking.

Ifølge naboerne plages de nemlig af kraftig støj fra gangbroen, når det blæser. Samtidig er de utilfredse med, at gæster hos Bridgewalking kan kigge ned i deres ejendomme.

Derfor valgte i alt ni husstande i december 2017 at lægge sag an med ejerne af Bridgewalking, der åbnede 10. maj 2015.

Og nu er der faldet dom i sagen.

Retten i Odense har afgjort, at Middelfart Kommune nu skal betale i alt 1.250.000 kroner i erstatning til de ni husstande.

- Vi ser det da som en sejr, da retten vurderer, at gangbroen er til gene for os, siger Steffen Møller Borbjerg, der er en af naboerne, der har klaget.

Penge ikke vigtige

Han og hans kone er blevet tilkendt 60.000 kroner i erstatning. Den højeste erstatning, der er givet til en husstand, er 200.000 kroner.

Men pengene er kun et lille plaster på såret. Naboerne er meget mere interesseret i, hvad der skal ske med gangbroen.

I sagen havde naboerne nemlig også ønsket, at gangbroen på Jyllandssiden skulle fjernes, men det er ikke en del af rettens afgørelse.

- Vi har aldrig været interesseret i erstatningspenge. Vi vil meget hellere have fjernet gangbroen, som stadig hænger der. Så sagen stopper ikke der, siger Steffen Møller Borbjerg.

Hvad søgte de - og hvad fik de