Naboer til Bridgewalking anker dom: - Vi har aldrig ønsket de penge

Der faldt for nylig dom i sagen om gangbroen på den jyske side, men nu har naboerne anket. De håber dog på at finde en løsning inden og dermed droppe sagen.

Bridgewalking Lillebælt blev i maj dømt til at betale mere en million kroner til ni naboer på grund af støjgener. Men her stoppede sagen ikke.

Naboerne er nemlig ikke interesserede i pengene og har nu anket dommen.

- Vi fik en afgørelse, som efterlod os et sted, hvor vi ikke vidste, om vi var vindere eller tabere. Så vi har anket og sendt pengene retur - vi har aldrig ønsket de penge, siger Steffen Borgbjerg på naboernes vegne til TV 2 Fyn.

- Vi har samtidig søgt dialog med Middelfart Kommune. Hvis vi kan finde en løsning, trækker vi ankesagen tilbage, siger han.

Det er Middelfart Kommune, der fører ordet på vegne af Fredericia Kommune og Bridgewalking Lillebælt. Begge kommuner har investeret i projektet.

quote

- Det, at folk går på den, fylder meget mere. Der er en klapren og en banken, når sikkerhedsselerne kører hen ad en skinne.

Steffen Borgbjerg, Nabo til Bridgewalking.

Kig til haver og stuer

Ifølge naboerne har de siden opsætningen af gangbroen til Bridgewalking i 2015 været plaget af kraftig støj, når nogen går på gangbroen eller det blæser. De er ligeledes utilfredse med, at gæster kan se ned i deres haver og ind i husene.

Derfor valgte i alt ni husstande tilbage i december 2017 at lægge sag an mod ejerne af Bridgewalking.

I maj afgjorde Retten i Odense så, at Middelfart Kommune skulle betale i alt 1.250.000 kroner i erstatning til de ni husstande.

Sagens omdrejningspunkt er gangbroen med opgang fra Fredericia. De seneste fem år er det kun gangbroen med opgang fra Fyn, der er blevet brugt til gæster.

Gående er værre end vinden

Steffen Borgbjerg tror på, at det kan lykkes at forhandle en aftale på plads, som alle parter kan være tilfredse med.

- Det bedste ville være, hvis vi kunne lave en forpligtende aftale om, hvor meget gangbroen på den jyske side må bruges, siger han.

For selvom naboerne fortsat gerne så, at den kom helt væk, ville færre gående på broen også mindske støjgenerne betydeligt.

- Det, at folk går på den, fylder meget mere. Der er en klapren og en banken, når sikkerhedsselerne kører hen ad en skinne, siger Steffen Borgbjerg.

- Vinden er træls, men man har gjort noget ved det, og man har sagt, at man vil gøre mere ved det. Og det stoler vi på.