TV der bevæger dig

Carl Holst om ’nye’ regler: De var der også for fire år siden

Region Syddanmark understreger over for sine ansatte, at de ikke må føre valgkamp for politikerne. Carl Holst retter skarp kritik af to regionsrådsmedlemmer og mener ikke, at der er noget nyt i retningslinjerne.

11:59

"De regler var der også, da jeg var der", siger Carl Holst som mandag interviewet af TV2 Fyn om skærpelsen af brugen af embedsmænd i politikernes arbejde i Region Syddanmark.

"De regler var der også, da jeg var der", siger Carl Holst som mandag interviewet af TV2 Fyn om skærpelsen af brugen af embedsmænd i politikernes arbejde i Region Syddanmark. Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016

1 af 2

I samarbejde med TV 2/Fyn

I Region Syddanmark har politikerne vedtaget nye og præciserede rammer, der blandt andet slår fast, at ingen ansatte må yde bistand til politikerne i forbindelse med valgkampen til efteråret.

De nye regler kommer i forlængelse af sagen med den tidligere regionsformand Carl Holst (V), og netop den pointe har både Poul Erik Svendsen (S) og Pia Damborg (SF) tidligere i dag understreget over for TV 2/FYN. Carl Holst mener dog, at de to regionrådsmedlemmer er ”totalt blottede for hukommelse”. 

- Jeg tror måske, at Poul Erik Svendsen og Ida Damborg glemmer, hvad der skete for fire år siden. Der havde vi nøjagtig – stort set – de samme regler, så det er ikke noget nyt, siger Carl Holst i et interview med TV 2/FYN.

- Det er en præcisering af, at de ansatte i regionen skal være upartiske, og det er jeg meget enig i, siger Carl Holst.

Næstformand: Man må ikke bruge regionens medarbejdere

Siden sommeren 2015 har Carl Holst været under anklage for at have haft sin egen personlige rådgiver til at yde bistand i ugerne op til folketingsvalget.

Dengang kom det frem, at kommunikationskonsulent Christian Ingemann Nielsen angiveligt havde brugt en del af sin arbejdstid i regionen på at føre valgkamp for Carl Holst.

Næstformand Poul Erik Svendsen understreger over for TV 2/FYN, at reglerne er lavet på grund af Carl Holst-sagen.  

- Det er klart, at man ikke bruge regionens medarbejdere, som vi så det i sagen om Ingemann Nielsen. Så derfor er det rart, at vi nu får bøjet det i neon, så det står klart, siger Poul Erik Svendsen, der bakkes op af Pia Damborg.

 Carl Holst: Han blev ikke ansat til at føre valgkamp

Den daværende regionsrådsformand mener, at kommentarerne er et udtryk for, at politikerne allerede er i gang med at føre valgkamp i forbindelse med regionsrådsvalget til november. 

Carl Holst-sagen har været efterforsket af politiet, men er endnu ikke færdigbehandlet af anklagemyndigheden. Carl Holst afviser, at der var tale om ulovlig bistand, blandt andet fordi hans rådgiver udførte den påståede ulovlige bistand i sin fritid. 

Læs også Vandtætte skotter mellem embedsmænd og politikere på dagsordenen

Læs også Region Syddanmark: Strengt forbudt at hjælpe politikerne i valgkampen