Carl Holst undgår ny erstatningssag

Region Syddanmark vil ikke rejse en erstatningssag mod den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V). Det har regionspolitikerne besluttet onsdag.

Beslutningen blev truffet onsdag eftermiddag efter gennemgang af en ny advokatrapport fra firmaet Halling-Overgaard.

Carl Holst (V) er lettet over, at sagen nu får en ende og siger blandt andet til DR Fyn:

 - De sidste undersøgelser har i mine øjne været et udtryk for, at man har villet bruge nogle skatteborgerpenge på at komme ud i nogle hjørner. Det er da klart, at jeg har været påvirket af det her, men nu ser jeg fremad.

Og mens Carl Holst er lettet er regionsrådsformand Stephanie Lose (V) godt tilfreds med, at man nu kan sætte et endeligt punktum i sagen.

quote

Det er da klart, at jeg har været påvirket af det her, men nu ser jeg fremad.

Carl Holst, tidl. formand for Region Syddanmark, Venstre

- Jeg tror, det er meget sundt, at vi når dertil, hvor vi også har nogle ting, vi er enige om, ligesom da sagen startede, siger Stephanie Lose.

Misbrugte angiveligt skattekroner

Sagen begyndte i 2015, hvor Carl Holst blev beskyldt for at have brugt en regionsansat medarbejder i sin personlige folketingsvalgkamp. Det ville i givet fald være misbrug af skattekroner.

Beskyldningerne bragte Carl Holst ud i et gevaldigt stormvejr, der blandt andet betød, at han gik af som forsvarsminister. Efterfølgende meldte regionsrådet sagen til politiet i november 2015.

Næstformanden i regionsrådet, Poul-Erik Svendsen (S), mener, at rådets medlemmer har lært af sagen.

- Der er ingen, der i dag kan drømme om at ansætte en medarbejder på de vilkår, som man gjorde dengang, siger han til DR Fyn.

Siden sagens begyndelse har der været flere undersøgelser. I maj så det ud til, at sagen var slut, da forretningsudvalget i Region Syddanmark droppede en eventuel sag mod Carl Holst. Men regionsrådet besluttede, at der var flere juridiske aspekter i sagen, der skulle undersøges.

Det er netop den undersøgelse, som nu har fået rådet til at droppe sagen, skriver DR Fyn