Bornholmere på Sjælland: Opdager havets oregano

Som en del af et sommerprojekt mellem TV2-regionerne besøger tv-stationerne hinandens sendeområder, for at se hvad netop den del af sommerlandet gemmer på. TV2 Bornholm besøger Sjælland og tager på opdagelse efter havets oregano på tangsafari.

Tørret tang er havets oregano. Det mener i hvert fald kok Claus Henriksen fra Restaurant Mota, som blandt andet bruger tangen som topping på pizza.

På tur rundt i det sjællandske har fotograf Kristian Vang og jeg oplevet sommerlandet i TV2 ØSTs sendeområde.

En af oplevelserne var en jagt efter spiselig tang i Isefjorden i det nordvestlige Sjælland. 

Sommer i Danmark

Under vandoverfladen i Isefjorden vokser alverdens spiseligt tang.
Under vandoverfladen i Isefjorden vokser alverdens spiseligt tang.
Foto: TV2/Bornholm

Her fortæller Simon Weber Marcussen, der er medejer af virksomheden Dansk Tang, blandt andet at man i farvandet ikke kan finde tang, der er farligt at spise.

Noget er sprødt og lækkert, så snart vi hiver det op af vandet. Andet - blomkålstangen for eksempel - er noget af det sejeste at få i munden.

- Men så snart man begynder at arbejde med den, kan den blive helt mør, fortæller Simon Weber Marcussen.

Blandt dem, der tager tangen med i køkkenet, er Claus Henriksen, der er kok og ejer af Restaurant Mota.

Tang

Pizzaen toppes med frisk tang høstet fra Isefjorden - havets oregano.
Pizzaen toppes med frisk tang høstet fra Isefjorden - havets oregano.
Foto: TV 2/Bornholm

Når han tryller retter frem, får han det næsten til at ligne en havbund på tallerkenen. Og i munden er der tale om én stor eksplosion af havet, forklarer kokken.

- Det er masser af smag. Masser af struktur. Og så er det sindssygt sprødt, siger Claus Henriksen.

Tangen er den nye danske ingrediens - og der er masser af den i de dejlige danske farvande.