Halløj på stemmesedlen: Arne Lægaard og Arne Lægaard stiller op for samme parti

Vælgerne skal holde tungen lige i munden, hvis de til regionsrådsvalget i november vil stemme på Arne Lægaard. Og skal der brevstemmes, skal de være ekstra opmærksomme.

Når der den 16. november er valg til regionsrådet i Region Midtjylland, har vælgerne mulighed for at sætte deres kryds ved Arne Lægaard.

Og Arne Lægaard.

Og nej, der ikke er tale om en fejl.

På stemmesedlen vil der optræde to politikere ved navn Arne Lægaard. Og de repræsenterer begge Venstre.

Det drejer sig om Arne Lægaard, nuværende regionsrådsmedlem og tidligere borgmester fra Holstebro. Og så Arne Lægaard fra Skanderborg, der for første gang er kandidat til regionsrådet - en situation, som Arne Lægaard fra Holstebro har valgt at tage fra den positive side.

- Det er da en udfordring, som vi må se at få det bedste ud af. Vi tager det fra den humoristiske side, siger han til TV MIDTVEST.

Arne Lægaard fra Holstebro er nummer 10 på Venstres liste, og Arne Lægaard fra Skanderborg er nummer 16.

Problem ved brevstemmer

På stemmesedlen vil kandidaternes hjemkommune fremgå efter navnet, så vælgerne har en chance for at skelne mellem de to Arner. Hvis man til gengæld vil brevstemme på en af de to kandidater, skal man selv sørge for at tilføje kommunen, så der ikke er tvivl om, hvem man ønsker at give sit kryds.

- Vi har spurgt juristerne hos Region Midtjylland, hvad der sker, hvis man ikke tilføjer kommunenavnet efter Arne Lægaard. Svaret er, at man så ikke kan afgøre, hvem der er stemt på. Brevstemmen tæller derfor kun som en listestemme på Venstre – og ikke som en personlig stemme på en af de to kandidater, siger formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, i en pressemeddelelse.

Arne Lægaard - og det er stadig ham fra Holstebro - siger, at han er overrasket over, at systemet ikke har taget højde for muligheden for navnesammenfald ved brevstemmerne.

- Nu var der ikke så mange brevstemmer i Holstebro ved sidste valg, men der ligger da en opgave i at få fortalt folk, at de skal huske at skrive kommunenavnet på brevstemmerne, siger han.

Lægaard fra Holstebro siger, at han personligt ikke kender Lægaard fra Skanderborg.

- Men jeg ved, hvem han er, for han stammer vist fra Hjerm, siger Arne Lægaard fra Holstebro.

Dagbladet Holstebro-Struer skriver i øvrigt, at der i hele landet kun er tre personer ved navn Arne Lægaard.