TV der bevæger dig

Politiet undersøger: Slog bankrøverne fra Tinglev også til i Astrup?

Politiet undersøger, om der er en sammenhæng mellem røverierne i Tinglev og Astrup ved Skjern.

Røverriet mod Faster Andelskasse minder meget om bankrøveriet i Tinglev den 27. december, og politiet vil nu undersøge, om der er en sammenhæng. Foto: Stine Agnholt Andersen, Tv Midtvest

I samarbejde med TV MIDTVEST

De to mænd, der torsdag eftermiddag begik røveri mod Faster Andelskasse i Astrup ved Skjern, har muligvis mere på samvittigheden.

Den 27. december blev Den Jyske Sparekasse i Tinglev i Sønderjylland udsat for et røveri, der på flere måder minder så meget om røveriet i Astrup, at Midt- og Vestjyllands Politi nu vil undersøge, om det kan være de samme gerningsmænd.

- Der er mange ting, der indikerer, at der er en sammenhæng, men det kan også være tilfældigheder, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Røveriet i Tinglev fandt - ligesom røveriet i Astrup - sted ved 17-tiden, og i begge tilfælde kom to maskerede og engelsktalende mænd ind i pengeinstituttet og beordrede personalet til at lægge sig ned.

- Vi vil nu tage kontakt til vores kolleger ved Syd- og Sønderjyllands Politi for at indlede et samarbejde, siger Henning Præstegaard.

Røverne kom ind i andelskassen i Astrup ved at bryde vinduet til personaletoilettet op, og herefter truede de personalet med et koben og brød flere bokse op. Andelskassen oplyser ikke, hvor meget røverne slap afsted med.

Midt- og Vestjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner på telefon 114.