TV MIDTVEST besøger Fyn: Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

TV2-regionerne sender hver en vært ud i sommerlandet for at besøge hinandens sendeområder. Malene Skree Nordsmark er vært på TV MIDTVEST, og hun besøger TV2 FYNs område, hvor særligt naturen på Langelang kan noget specielt.

Jeg var på Langeland en gang som barn, men siden har jeg ikke besøgt den bananformede ø i det sydfynske øhav. Men hvor er det da godt, at jeg nu gør det. Naturen er simpelthen så overvældende smuk her – særligt på det sydlige af øen, hvor vi var inviteret ned for at mødes med skovløber ved Naturstyrelsen, Max Staal Dinesen, som skulle vise os rundt blandt natur og vilde heste.

Langelands sydlige spids er et stort naturområde med søer, moder, klinter, skov og græsenge. Her lever en stor flok vilde heste, som klarer sig selv her året rundt – stort set uden indblanding fra mennesker.

Det betyder, at de ikke har en stald at gå ind i, og de bliver heller ikke fodret. I stedet lever de i og af den vilde, varierede natur.

Sommer i Danmark

Da fotograf Henrik Drivsholm og jeg parkerede på det aftalte sted, tænkte vi ikke umiddelbart, at naturen her var ekstraordinær, men det måtte vi hurtigt tage i os igen. 

For hold nu op et område. På den forholdsvis korte gåtur, Max Staal Dinesen tog os på, kom vi igennem så forskelligartet natur, at det var svært for os at forstå. 

De vilde heste går ude hele året og lever i og af den vilde natur.
De vilde heste går ude hele året og lever i og af den vilde natur.

Eng, klinter, jungle-skov og høje træer. En virkelig overvældende smuk oplevelse som jo heller ikke blev spor ringere af, at Max Staal Dinesen i den grad brændte for sit job og sin ø.

De vilde heste