Sjællændere i Nordjylland: Vild natur med gashåndtaget i bund

Hvilke aktiviteter gemmer sommerlandet på? For at finde noget af svaret har TV2's regioner besøgt hinandens sendeområder for at udforske dem. TV2 ØST er taget til Nordjylland, hvor journalist Emilie Grav får vind i håret.

Jeg må indrømme, at min erfaring med knallertkørsel er sparsom, og derfor er det gashåndtag, fodbremse og benzintilførsel, der fylder mest for mig, da vi trækker knallerterne ud af den garage, der mest af alt minder om et Puch Maxi-museum.

- Vi starter med at køre gennem lidt plantage, og så ender vi med at nå ud til en udsigt over Vesterhavet, som er helt fantastisk. En ekstraordinær naturoplevelse.

Sådan garanterer Michael Kjeldsen, der er hotelchef på Hotel Nor.

Sommer i Danmark

Et idyllisk badehotel ved Slettestrand udlejer deres knap 20 Puch Maxier til dem, der kunne have mod på at få sig en naturoplevelse på to hjul – og med gashåndtaget i bund.

Normalt får gæster udleveret et kort med en rute, der kan følges rundt i landskabet. Men i dagens anledning er det i stedet hotelchefen, der guider os.

Hotelchef Michael Kjeldsen og Emilie Grav står inde i rummet med de knap 20 Puch Maxi, de udlejer på Hotel Nor.
Hotelchef Michael Kjeldsen og Emilie Grav står inde i rummet med de knap 20 Puch Maxi, de udlejer på Hotel Nor.
Foto: TV2 ØST

Fuld fart på idyllen

Hurtigt vænner jeg mig til den lille, røde Puch Maxi, der brummer rutineret under mig.

Ad snoede veje suser vi gennem små bakkede gyder med vild bevoksning på begge sider af vejen, indtil vi drejer fra og ind på en lille grusvej.

- Vi skal ud til noget, der hedder Svinklovene, fortæller Michael Kjeldsen fra sin knallert, da vi nærmer os.

- Det er sådan et udsigtspunkt, der er en del af plantagen herude, hvor man kan få et rigtigt flot kig ud over Vesterhavet og Slettestrand. Man føler, at man er på toppen af alting, når man står derude.

Inde under min orange hjelm tænker jeg for mig selv, at så vild kan den udsigt vist heller ikke være. Men det er den. Og mere til.

Da vi triller ud på spidsen af Svinklovene, har jeg simpelthen svært ved at finde ord for det syn, der møder os. Det ville nærmest være blasfemi ikke at parkere knallerterne og sætte sig ned for at nyde udsigten.

På spidsen af Svinklovene er der udsigt ud over Jammerbugten.
På spidsen af Svinklovene er der udsigt ud over Jammerbugten.
Foto: TV2 ØST

I vores mælkekasser har vi heldigvis medbragt et tæppe og en køletaske, der indeholder et par miniatureflasker med bobler og lidt kransekage.

- Vi har to slags ture, man kan booke. Til frokostturen får man øl eller vand og en snackkurv med til turen, og bagefter serverer vi frokost på hotellet. Til eftermiddagsturen får man bobler og noget sødt med til turen, forklarer Michael Kjeldsen.

Uanset hvilken tur vi var kommet med på, havde konklusionen uden tvivl været den samme. Sikke en oplevelse!

Svinklovene