Har glædet sig i måneder - nu skal 19 gæster skæres fra

Søndag skal Conni og Emil døbe deres ønskebarn. Fredag eftermiddag blev der slået et stort skår i forventningens glæde.

Efter syv års kamp for at blive gravid kulminerede det hele for fire måneder siden, da deres lille dreng kom til verden. Søndag skal han fejres med helstegt pattegris og softice, når venner og familie er inviteret til barnedåb i det lokale forsamlingshus i Gangsted. 

De nåede lige at dække og pynte bordene, da sundhedsminister Magnus Heunicke dukkede op på tv og leverede nyheden, der var cirka lige så velkommen som skaldyrsforgiftning til en fest: 

Forsamlingsforbuddet på 50 personer gælder fra lørdag middag også private arrangementer, der bliver afholdt i selskabslokaler. 

- Vi startede med at være 80 mennesker, og så er der nogle, der har meldt fra, så vi er nede på 69, siger Conni Stjerne-Wennergaard.

Pattegris og softice til 69

De har købt ind til en stor fest, der skal fejre livet, som deres lille dreng markerer. Hun forstår godt, at regeringen er nødt til at lave restriktioner, der kan være med til at stoppe de stigende smittetal, men timingen kunne have været bedre. 

- Jeg synes, det er rigtig hårdt, at de vælger at gøre det på en fredag. De kunne have gjort det mandag eller onsdag, så kunne vi have handlet på det, siger Conni Stjerne-Wennergaard. 

Hun står tilbage med pattegris og softice til 69 personer, men nu skal der skæres i gæstelisten, hvis folk ikke selv melder fra. 

- Det er sindssygt hårdt, for vi har inviteret folk, fordi vi gerne vil se dem. Vi giver folk til i morgen middag, og så bliver det ud fra, hvem har vi mindst med at gøre i dagligdagen, siger Conni Stjerne-Wennergaard. 

De havde overvejet at leje et telt og holde det i deres egen have for at kunne være flere. De nye regler gælder ikke i private hjem, men det giver ikke mening. 

Dropper telt 

- Hygiejnemulighederne og pladsen vil være mindre, siger hun. 

Alternativet med at skære ned i gæstelisten og holde festen i forsamlingshuset er trods alt bedre. 

- Vi må trods alt stadig være 50. Det er stadig mange mennesker, men vi har en stor omgangskreds, og vi havde glædet os til at fejre det her liv med dem, vi kender, Conni Stjerne-Wennergaard. 

Hun forsøger at se positivt på det, men følelserne sidder uden på tøjet fredag aften efter regeringens udmelding. 

- Vi er rigtig hårdt ramt rent følelsesmæssigt. Jeg er sindssygt ked af det, og jeg synes, det hele er lidt uretfærdigt lige nu, siger Conni Stjerne-Wennergaard.