Lars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

En pølsevogn på Søndergade i Horsens er kommet i modvind på Facebook, hvor den blandt andet kritiseres for at ligne et toiletskur.

’Det er en skamplet.’ ’Den er grim.’ ’Det ligner en toiletvogn.’

Fornærmelserne mod en pølsevogn på Søndergade i Horsens står i kø i et kommentarspor på Facebook, hvor et billede af vognen er blevet delt.

Opslaget har i skrivende stund fået 174 kommentarer, som hovedsageligt er negative, og det ærgrer især ejeren af pølsevognen, Lars Lundgaard.

- Man bliver lidt ærgerlig og skuffet over sådan et opslag. Det er ikke lige det, man har brug for. Jeg ved jo som forretningsdrivende, at det kan ske, men jeg synes, det er synd for mine medarbejdere, som knokler i vognen, siger Lars Lundgaard.

- Lidt ret har kritikerne

Ejeren giver alligevel nogle af brugerne på Facebook ret.

- Den ligner jo ikke en rigtig pølsevogn. Og når den er lukket, kan man slet ikke se, at det er en pølsevogn, for vi har besluttet, at den ikke skal være klistret til med reklameskilte. Det er bare en sort kasse, når den er lukket, siger han.

Sådan ser pølsevognen på Søndergade ud, når den er lukket.
Sådan ser pølsevognen på Søndergade ud, når den er lukket.
Foto: Jeanette Ytting Juul

Det er Jeanette Ytting Juul fra Horsens, der har delt billedet af den lukkede pølsevogn, hvor hun spørger brugerne, om hun er den eneste, der synes, at pølsevognen ligner en toiletvogn.

- Jeg kom forbi den og troede, at det var en toiletvogn, men så fortalte min mand mig, at det var en pølsevogn. Jeg følte mig så dum, så jeg tog et billede og lagde det på Facebook for at finde ud af, om det kun var mig, der var dum, siger hun til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Jeg troede, der ville være et par stykker, der vil give mig ret, men jeg havde ikke forventet, at så mange vil skrive negativt om den, og jeg mente bestemt ikke noget ondt ved at lave opslaget, siger hun.

Købt for børnebørnenes skyld

Lars Lundgaard og hans kone Marianne Lundgaard købte pølsevognen og madboden ’To Go’, som står på Søndergade i Horsens, sidste år.

De købte de to vogne som dødsbo fra deres svigersøn, som afgik ved døden den 28. marts sidste år.

- Hans halspulsåre sprang, og han blev kørt direkte til Skejby, men der var intet at gøre, fortæller Lars Lundgaard.

Tilbage efterlod svigersønnen sig to børn, som er Marianne og Lars Lundgaards børnebørn, samt en masse forskellige projekter i Horsens.

- Vi kunne ikke bære, at vores børnebørn også skulle miste alt det, som deres far havde sat i gang i byen. Det skulle være sådan, at de stadig kunne komme ned i byen og sige ’se, det er fars’, fortæller Lars Lundgaard.

Derfor besluttede Lars Lundgaard og Marianne Lundgaard sig for at købe de to vogne på Søndergade og drive dem videre. De har dog begge to selv fuldtidsjobs, og derfor bruger de ikke selv tid i de to boder.

Tanja Hygom har arbejdet for den tidligere ejer af pølsevognen i 10 år. Blandt andet i et legeland, som han også ejede.
Tanja Hygom har arbejdet for den tidligere ejer af pølsevognen i 10 år. Blandt andet i et legeland, som han også ejede.

Har reddet medarbejderne

Lars og Marianne Lundgaard købte dog ikke kun de to vogne for deres børnebørns skyld. De gjorde det også for, at de trofaste medarbejdere kunne beholde deres jobs.

Det betyder blandt andet meget for Tanja Hygom, som har arbejdet for Lars og Marianne Lundgaards svigersøn i ti år. Da han pludselig døde, frygtede hun, at alt vil blive revet væk under hende:

- Vi elsker vores arbejde, og vi er så glade for det, Marianne og Lars har gjort. Det betyder alt for os, at vi kan beholde vores arbejde.

Tanja Hygom står for den daglige drift af pølsevognen, og hun tager det ikke så tungt, at flere borgere har kritiseret vognen de seneste dage:

- Jeg er bare lykkelig over, at det kun er udseendet, og ikke det vi leverer, de kritiserer. Den er jo ikke køn, men en gammeldags pølsevogn vil heller ikke passe ind på Søndergade, siger hun.

Det er bestemt ikke første gang, en pølsevogn fra Horsens gågade er i modvind. Det kan du høre mere om i indslaget herunder. 

VIDEO: Pølsevognen i Horsens så ud til at være reddet. I juni fik pølsemand Tong Nguyen besked på, at hans pølsevogn skulle rives ned: Et politisk flertal i byrådet syntes, den var for grim. I stedet ville kommunen opføre en arkitekttegnet madbod tolv meter derfra. Den fik Tong tilbud om at leje. Problemet var bare, at lejen var markant højere end for pølsevognen, og han måtte ikke servere mad indendøre. I sommer har borgmesteren dog skiftet mening, og dermed er flertallet for pølsevognsnedrivningen væk. Videoen er fra sommeren 2019.