TV der bevæger dig

Anklager i drabssag uden lig: Hediga Morad er blevet kvalt

TV ØST liveblogger fra Retten i Nykøbing Falster, hvor sagen om Hediga Morad fra Vejle, der formodes dræbt, går ind i sin afsluttende fase.

Fredag er procedure, hvor forsvar og anklager i sagen skal fremføre deres afsluttende punkter Foto: Anne Gyrite Schütt

I samarbejde med TV2 ØST

Sagen drejer sig om den syriskfødte Hediga Morad, der har været sporløst forsvundet siden oktober 2015.

Torsdag kom det frem, at Hediga Morad blandt andet skulle have følt sig truet af sin eksmand, der er tiltalt for drabet på den syriskfødte kvinde. 

I retssalen vidnede en politimand, der fortalte, at eksmanden i telefonen, truede med at slå Hediga Morad ihjel, hvis hun ikke droppede skilsmissen.

Samme dag forklarede Morads tidligere kontaktperson, at hun var bange for, at broren skulle slå hende ihjel, fordi hun havde vanæret familien.

Det er tidligere kommet frem i retten, at Hediga Morad ifølge flere vidner, skulle være taget til Syrien, hvor hendes forældre befinder sig. Men hverken Morads far eller mor ved, hvor deres datter befinder sig.

Politiet: En opsigtsvækkende sag

Det er en opsigtsvækkende sag, der for tiden behandles ved Retten i Nykøbing Falster, og nu går ind i sin afsluttende fase. Fredag er syvende og sidste retssag, inden der falder dom i morgen, lørdag.

- Det er ikke så tit, man har en drabssag, hvor man ikke har noget lig, udtalte Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har ledet efterforskningen til TV ØST.

Omdrejningspunktet er den syriskfødte Hediga Morad, som forsvandt sporløst i oktober 2015.

Den dengang 34-årige kvinde boede i Vejle med sine to børn. Den 9. oktober tog hun toget fra Jylland mod Vordingborg for at aflevere børnene hos sin eksmand, hvor de skulle holde efterårsferie.

Hediga Morad ankom til stationen kort før midnat. Det er det sidste sted, hun med sikkerhed er set i live.

Fredag er der procedurer, hvor forsvarer og anklager i sagen skal fremføre deres afsluttende punkter. 

I samarbejde med TV2 ØST
Mest sete på tvsyd.dk