TV der bevæger dig

El-scooter-bande søger nye medlemmer

Hver onsdag mødes Benny, Aase, Stefan og Lone for at køre en tur sammen.

02:54

De fleste kender motorcykelklubber. Mænd og kvinder, der elsker en stor kværn, og bruger den fælles interesse til at mødes og være sociale. I Horsens har en ny motorklub set dagens lys. De kører bare på strøm, og så har de en topfart på bare 15 kilometer i timen.

I samarbejde med TV2 ØSTJYLLAND

De er frygtløse, de har fart på, og de mangler flere.

I Horsens har en ny motorklub set dagens lys, og de mødes hver onsdag for at køre en tur sammen. De kører på strøm, og så har de en topfart på kun 15 kilometer i timen.

Gruppen hedder ”Os med el-scootere i Horsens”, og medlemmerne kører sammen til en ny destination om onsdagen. De vil gerne være flere.

Benny Bjarnason er gruppens leksikon, og det er ham, der har stået for onsdagens destination Tamdrup Kirke. Foto: TV2 Østjylland

- Man kommer op af sofaen og ud af huset. Man får en masse nye bekendtskaber, og det er jo herligt. Man kan godt sidde og blive lidt ensom, så vi vil jo rigtig gerne have en masse med, så er der mere at snakke om. Vi snakker og vender alt muligt jo, siger Lone Jødal til TV2 ØSTJYLLAND.

Benny Bjarnason er gruppens leksikon.

Stefan Gerlach er idémanden bag gruppen. Foto: TV2 Østjylland

Han researcher ofte grundigt på de steder, de skal hen. Og det er ham, der har foreslået destination Tamdrup Kirke, som gruppen besøgte i dag.

- Vores aktionsradius er jo ikke så stor, så det er også begrænset, hvor mange seværdigheder vi kan nå til. Men et af dem er så Tamdrup Kirke, siger Benny Bjarnason.

Stefan er idémanden bag gruppen. Han havde hørt om en mand, der søgte nogle at køre el-scooter med og blev inspireret.

- Jeg er sådan set også ensom, tænkte jeg, og jeg kunne også godt tænke mig at køre el-scooter med nogen, siger Stefan Gerlach.

Han fik derfor bragt en artikel i lokalavisen, og så kom henvendelserne, og nu er de fire medlemmer.

Gruppen har lavet foldere, de deler ud til andre el-scooter-brugere. Foto: TV2 Østjylland

På udkig efter nye medlemmer

- Det er altid hyggeligt, når vi er sammen. Det er i håb om, at vi kan blive flere hen ad vejen, siger Benny Bjarnason.

Gruppen har også fået lavet foldere, som de deler ud til alle de el-scootere, som de møder.

- Så er meningen, at når man møder en anden, der kommer kørende, så giver man en brochure, så de kan læse om det, når de kommer hjem. Hvis de synes, det er en god idé, så ringer de nok og siger, de vil køre med. På den måde bliver vi flere siger Stefan.

Han tilføjer:

- Nogle gange er jeg ved lægen eller skal have ordnet fødder ved Sundhedshuset i Horsens. Der holder ret jævnligt et sted mellem 3-5 tomme scootere, så kan man smide en brochure i deres kurv på scootere, siger Stefan.

Gruppen kan findes her.

Efter turen til Tamdrup Kirke kørte gruppen hjem til Lone Jødel, hvor de fik kaffe og kage. Foto: TV2 Østjylland